28/05/2013

ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΡΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ξεσήκωσαν τους επτακόσιους (700) περίπου θεατές, οι χοροί των μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Ανατολικής Αττικής, στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Χορού της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με χορηγό την Περιφερειακή ενότητα Ανατ. Αττικής και τη συνεργασία του Δήμου Μαρκοπούλου, στις 24 Μαΐου 2013, στο ανοιχτό Θέατρο Σάρας, στο Μαρκόπουλο.

Την εκδήλωση είχε την τιμή να «ανοίξει» καταχειροκροτούμενο, το χασαποσέρβικο του 3ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου, σε διδασκαλία της κας Αφροδίτης Κόλια, με τις εξίσου δυνατές παρουσίες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, με ηπειρώτικους χορούς σε διδασκαλία των κ. κ. Σωτήρη Νικολάου και Δήμητρας Χασόγια και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, με χορούς του ανατολικού Αιγαίου, σε διδασκαλία της κας Ελευθερίας Νικολαϊδου.

Κανείς από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, που είχαν κατακλύσει το χώρο του θεάτρου από νωρίς, δεν κατάφερε να μείνει ασυγκίνητος, από τα 48 είδη χορών (!) από 13 περιοχές της Ελλάδας, με κυρίαρχους τους παραδοσιακούς, αλλά και μοντέρνους, που παρουσίασαν οι λιλιπούτιοι χορευτές, από τριάντα (30) και πλέον νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ενδεικτικά, με συμμετοχές από το Κρυονέρι, τον Αυλώνα και το Μαραθώνα, μέχρι τη Βαρυμπόμπη, τη Σκάλα Ωρωπού, τους Θρακομακεδόνες και το Ψυχικό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Ενότητας Ανατ. Αττικής Χρυσάνθη Κισκήρα, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής Βασιλική Ξυθάλη, η Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου, για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Κιμπιζή, εκπρόσωποι και εκπαιδευτικοί της σχολικής κοινότητας Ανατ. Αττικής και δεκάδες γονείς.


Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και ιδιαίτερα τη Δ/ντρια κα Ξυθάλη, για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης και δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος, που ο Δήμος Μαρκοπούλου, είχε την τιμή, να φιλοξενήσει το 10ο Φεστιβάλ Χορού, που συγκέντρωσε στον ίδιο χώρο, τόσα χαρούμενα παιδικά προσωπάκια, δίνοντας φως και ελπίδα στη δύσκολη εποχή μας. Κάλεσε επίσης το κοινό να τιμήσει με τον ίδιο παλμό και τις υπόλοιπες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, στα πλαίσια της «Γιορτής Νέων» του Δήμου Μαρκοπούλου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», που συνεχίζονται μέχρι και τις 10 Ιουνίου.