27/05/2013

Ολόκληρο το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης, απορρόφησε ήδη ο Δήμος Μαρκοπούλου, εξοφλώντας το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του!

Στη θετική λίστα των «καλοπληρωτών» Δήμων, εντάσσεται ο Δήμος Μαρκοπούλου, καταλαμβάνοντας μάλιστα τη δεύτερη θέση, ανάμεσα σε 140 επιχορηγηθέντες Δήμους, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», που κυκλοφόρησε την Κυριακή, 26 Μαΐου 2013.

Το εν λόγω ρεπορτάζ, παρουσιάζει τις λίστες «βαθμολόγησης», τις οποίες έχει καταρτίσει το υπουργείο Εσωτερικών, με βάση την απορρόφηση των κονδυλίων που έχουν δοθεί στους Δήμους, για την εξόφληση των οφειλών τους προς τρίτους.

Βάσει λοιπόν του δημοσιεύματος, το ποσοστό της απορρόφησης της έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου Μαρκοπούλου, για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους προμηθευτές, πριν πέντε (5) ημέρες ανταποκρινόταν στο 98,18%, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό, έχει φτάσει το απόλυτο 100%!

Άξιο αναφοράς, είναι πως η απορροφητικότητα της συνολικής κρατικής επιχορήγησης από τους 140 επιχορηγηθέντες Δήμους, δεν ξεπερνά το 30%.

Το γεγονός της άμεσης και ολοκληρωτικής απορρόφησης της έκτακτης επιχορήγησης της τάξεως των 11.647.827 Ευρώ, από πλευράς του Δήμου Μαρκοπούλου, αποδεικνύει έμπρακτα, την διοικητική και οργανωτική επάρκεια του Δήμου μας, ο οποίος δίχως χρονοτριβές και κωλυσιεργίες, εκταμίευσε μέχρι και το τελευταίο Ευρώ, προκειμένου να εξοφλήσει όλους τους προμηθευτές - ανάμεσά τους και την ΕΥΔΑΠ - στον πρόσωπο των οποίων, διατηρούσε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Να συμπληρώσουμε, ότι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ, δόθηκαν σε μερικότερα ποσά και σε εμπόρους της τοπικής μας αγοράς.

Με υπερηφάνια πλέον, καμαρώνουμε τον Δήμο Μαρκοπούλου να βρίσκεται ανάμεσα στους πλέον υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας, απαλλαγμένος από τα δυσβάσταχτα χρέη που του κληροδότησαν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.


Η παρούσα Δημοτική Αρχή, με σύνεση, υπευθυνότητα και εργατικότητα, θα συνεχίσει να διεκδικεί τα μέγιστα δυνατά οφέλη για τον τόπο μας, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε ευκαιρία, που θα τον οδηγήσει στην οικονομική ευμάρεια και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.