22/05/2013

«Λάμπει» από καθαριότητα, η παραλία της Χαμολιάς στη Βραυρώνα, μετά την επέμβαση των Εθελοντών!

Οπλισμένοι με γάντια, σακούλες απορριμμάτων για ανακυκλώσιμα και μη, δροσερά νεράκια και προπαντός, όρεξη και θετική διάθεση, μία μεγάλη παρέα εθελοντών, κατάφερε μέσα σε δύο ώρες, το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Μαΐου 2013, να καθαρίσει την παραλία της Χαμολιάς στη Βραυρώνα, ομορφαίνοντας έτσι τον τόπο μας.

Με πρωτοστάτες τους 17 εργαζομένους της κοινωφελούς εργασίας και εθελοντές του ΚΕΑΝ, πάνω από 50 εθελοντές, μεταξύ των οποίων, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου-Κουβαρά, κατάφεραν να συγκεντρώσουν συνολικά 12 σακούλες με μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα, όγκου 120 κιλών, καθώς επίσης και 17 σακούλες με ανακυκλώσιμα είδη, όγκου 100 περίπου κιλών.

Ενεργά συμμετείχαν στην συλλογική αυτή προσπάθεια καθαρισμού και η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Κιμπιζή, ο Αντιδήμαρχος κος Γιάννης Ευαγγελίου, ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας κος Κων/νος Μαγγανάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κων/νος Γιαννάκης.

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης της δράσης καθαρισμού, ανήκει στο ΚΕΑΝ, σε συνεργασία με το Earth Day Network (Δίκτυο Ημέρας της Γης) και τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, με μεγάλη χαρά, παρείχε τα απαραίτητα απορριμματοφόρα και φορτηγάκια για την αποκομιδή των απορριμμάτων, σακούλες δύο ειδών, για ανακυκλώσιμα και μη, καθώς επίσης και ελαστικά γάντια. Νεράκια και μπλούζες με το λογότυπο του ΚΕΑΝ, παρείχε προς τους εθελοντές το ΚΕΑΝ.

Ευχαριστούμε θερμά την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου-Κουβαρά που για μία ακόμη φορά, παρείχε κάλυψη Πρώτων Βοηθειών για τη δράση.

Η επιτυχία της παραπάνω δράσης, οφείλεται σαφώς, στην ευαισθητοποίηση του κόσμου, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Χαμολιάς και όλοι μαζί «βάλαμε ένα χεράκι», προκειμένου να απαλλάξουμε την παραλία μας από «περιττά σουβενίρ», που κάποιοι ασυνείδητοι, δυστυχώς φρόντισαν να της αφήσουν.

Όλοι οι εθελοντές που συμμετείχαν, αξίζουν αναμφίβολα ένα μεγάλο Μπράβο για την προσπάθειά τους. Ο Δήμος Μαρκοπούλου, θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, που θέτουν ως μοναδικό πρωταγωνιστή το Περιβάλλον μας. Ας είμαστε όλοι σε επιφυλακή, για την επόμενη εθελοντική δράση!