16/05/2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΙΩΝ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Την 21η Μαΐου, εορτή των Πολιούχων της πόλης του Μαρκοπούλου, Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, πανηγυρίζει ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Μαρκοπούλου (επέτειος εγκαινίων). Ακολουθεί το πρόγραμμα εορτασμού, όπως ανακοινώθηκε από την επιτροπή του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου:

Πρόγραμμα εορτασμού

Δευτέρα, 20/5:
ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Ψάλλουν οι ΙΛΙΣΙΩΤΕΣ ΨΑΛΤΕΣ, ο Χορός Ψαλτών της Ενοριακής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγίας Μαρίνης Άνω Ιλισίων, με χοράρχη τον Γρηγόριο Αναστασίου και μέλη της Χορωδίας Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής — Βυζαντινής και Δημοτικής - του Δήμου Παιανίας με χοράρχη τον Παναγιώτη Δερμούση.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Μαρκοπούλου και την παρουσία των Αρχών της Πόλης μας.
  
Τρίτη, 21/5:
ώρα 7.00 π.μ.              Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Ιερό Κήρυγμα.
ώρα 6.30 μ.μ.              Εσπερινός και Ιερά Παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Παρασκευή, 24/5:
ώρα 8.00 μ.μ.              Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό, με την ευκαιρία της εορτής της Γ΄ Εύρεσης της Τίμιας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και προς ενίσχυση των μαθητών που διαγωνίζονται στις εξετάσεις.

Κυριακή, 26/5:           Όρθρος, Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία Κτητορικό Μνημόσυνο.
  

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι την Τρίτη 21/5, ο Δήμος Μαρκοπούλου θα παραμείνει κλειστός, λόγω του παραδοσιακού εορτασμού των Πολιούχων της πόλης μας.