09/05/2013

Στη Θεραπευτική Ιππασία αφιερωμένο το φετινό Πρωτάθλημα Ιππασίας

Στην Θεραπευτική ιππασία και τους σκοπούς της θα είναι αφιερωμένη η κορυφαία εθνική διοργάνωση, το Πρωτάθλημα Ιππασίας 2013, υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας, που θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο το τετραήμερο, 16, 17, 18 & 19 Μαΐου.

Ο Τελικός Αγώνας Πρωταθλήματος Υπερπήδησης Εμποδίων θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο ανοιχτό ιπποδρόμιο με άμμο, ενώ το πρωτάθλημα ιππικής δεξιοτεχνίας θα διεξαχθεί στο κλειστό ιπποδρόμιο. Στο φετινό πρωτάθλημα αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών, αφού θα λάβουν μέρος πάνω από 400 ζευγάρια ίππων ιππέων από όλη την Ελλάδα, ενώ θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές και των δύο αθλημάτων  στις κατηγορίες παίδων, εφήβων, νεαρών ιππέων και ενηλίκων.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, τόσο στα εμπόδια όσο και στο ντρεσάζ, θα αρχίζει το πρωί περίπου στις 10.00 και θα ολοκληρώνεται τόσο καθημερινά όσο και το Σαββατοκύριακο, μετά τις 17.00.  

Η είσοδος στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι μία γιορτή για όλη την οικογένεια με εκπαιδευτικά άλογα, αυτοκίνητα αντίκες, τοξοβολία και χώρο παιχνιδιού.

Πιο συγκεκριμένα οι παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν άλογα και πόνι, για να κάνουν βόλτα τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα της ιππασίας, άμαξες με άλογα για βόλτες, παιδική φάρμα με μικρόσωμα ζωάκια, έκθεση παλαιών αυτοκινήτων της ΦΙΛΠΑ, παιδότοπος με carousel και πολλά παιχνίδια, εκθεσιακός χώρος με περίπτερα συλλόγων θεραπευτικής ιππασίας, της WWF και διάφορα καταστήματα.   

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων:


Από το Γραφείο Τύπου
της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας