13/05/2013

Ζωγράφισαν όλοι μαζί, μικροί-μεγάλοι, στην πασχαλινή γιορτή των παιδικών τμημάτων του «Βραυρωνίου»

Με μια γιορτή, πλημμυρισμένη από τα χαμόγελα και τα έργα των επίδοξων μικρών μας ζωγράφων, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 27 Απριλίου 2013, στο κτίριο Παπουλάκου, στο Μαρκόπουλο, η πασχαλινή έκθεση των παιδικών τμημάτων Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», για το τρίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη φαντασία και τα εκφραστικά μέσα των παιδιών, σε έργα μεγάλων διαστάσεων, ομαδικά και ατομικά, με νερομπογιές, παστέλ, ξυλομπογιές και πειραματισμούς από πηλό, με θεματικές από τις πόλεις του Paul Klee, τους μετανάστες του Βλάση Κανιάρη, τους ανθρώπους με τα φτερά του Γιάννη Τσαρούχη, τα Ποδήλατα του Αλέκου Φασιανού και τα τοπία των ιμπρεσιονιστών.

Ενεργή επίσης συμμετοχή σε αυτήν την πασχαλινή γιορτή, είχαν οι γονείς, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Σπύρος Δράκος, καθώς και η προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου Μαρκόπουλου Κόλια Αφροδίτη, συνδημιουργώντας με τους μικρούς μας καλλιτέχνες, ένα έργο-κολλάζ δύο (2) μέτρων, με θεματική, εμπνευσμένη από την άνοιξη, τα λουλούδια και το Πάσχα!

Η δημιουργικότητα και η χαρά των παιδιών από τη μία και η μαζική παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση από την άλλη, απέδειξαν με τον πλέον σαφή τρόπο, τη «δίψα» για συμμετοχή σε δράσεις που προάγουν την έκφραση, την ομαδικότητα και το πνεύμα, ως θετικός αντίποδας στην εποχή που ζούμε. Στην κατεύθυνση αυτή, λειτουργούν ήδη από τον Οκτώβριο, τα τέσσερα (4) παιδικά τμήματα στο Νέο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού (Π. Ράφτη) και στο κτίριο Παπουλάκου (Μαρκόπουλο), στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος».

Δύο ομαδικά έργα της πασχαλινής έκθεσης, θα δοθούν στο ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη, τιμώντας συμβολικά, την ανεκτίμητη προσφορά της τρίτης ηλικίας σε όλους εμάς, τους νεότερους.

Με εκτίμηση,
Το Δ. Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος»