30/05/2013

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου, με θέμα: «Συζήτηση και απόφαση για λήψη προληπτικών μέτρων, για την ερχόμενη θερινή αντιπυρική περίοδο 2013».



Την πρόσκληση του Προέδρου του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας & Δημάρχου
Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κου Σωτήρη Μεθενίτη, αποδέχθηκαν και ήταν παρόντες στην συνεδρίαση, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου    Μαρκοπούλου, κος Κων/νος Μαγγανάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής», κος Λεωνίδας Μπέης, ο εκπρόσωπος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας   Αττικής, κος Αναστάσιος Γιώτης, ο Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκοπούλου, Πύραρχος κος Άγγελος Κοτσιώρης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή Τροχαίας Κερατέας, Υπαστυνόμος Α΄ κος Λάζαρος Καραγιαννίδης, η εκπρόσωπος του προϊσταμένου του Ειδικού Προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, κα Βανέσα Κρανιώτη, ο εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Πόρτο Ράφτη, κος Σπύρος Δρέλλας, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλου, κος Σταύρος Γεωργοπάνος, ο Συντονιστής του Κ.Υ. Μαρκοπούλου, κος Σπύρος Σερλεμές, ο Προϊστάμενος Διοικητικών Υπηρεσιών Κ.Υ. Μαρκοπούλου, κος Χρήστος Γιαννάκης, η επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου, κα Μαρία Χασάπη, καθώς επίσης και το μέλος κος Μπάμπης Ζαφειρίου, ο πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου – Κουβαρά, κος Χρήστος Χουχουλής και η επικεφαλής των Εθελοντών Πόρτο-Ράφτη, κα Μάρη Ηλιάδη.

Απών από τη συνεδρίαση, ήταν ο Προϊστάμενος του Δασονομείου Μαρκοπούλου, κος Ιωάννης Τσαμαδιάς.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μεταξύ άλλων, έγινε μνεία στις ελλείψεις που παρουσιάζει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαρκοπούλου στον τομέα του εξοπλισμού, είτε πρόκειται για ρουχισμό, είτε για μέσα, με την προοπτική άμεσης αντιμετώπισής τους, στο πρόβλημα της αστυνόμευσης εξαιτίας της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκοπούλου και στην ανάγκη επισήμανσης των σημείων, που βρίσκονται οι πυροσβεστικοί κρουνοί. Επίσης, προτάθηκε ακόμα, η απαγόρευση διέλευσης σε κάποιους δρόμους κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας και ιδιαιτέρως, η πιθανή λειτουργία ενός ή δύο πυροφυλακίων – παρατηρητηρίων, για τον άμεσο εντοπισμό οποιασδήποτε ύποπτης κίνησης.

Επρόκειτο για την πρώτη γόνιμη εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, για την θερινή αντιπυρική περίοδο 2013. Μέσα από την συντονισμένη και διαρκή συνεργασία όλων των παραπάνω, ευελπιστούμε πως η θερινή περίοδος θα κυλήσει ομαλά, αφήνοντας αλώβητο το Περιβάλλον μας.

Η αυλαία της συνεδρίασης του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας έπεσε, με τους παρευρισκομένους να δίνουν νέο ραντεβού στο άμεσο μέλλον, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των ενεργειών τους.