29/05/2013

Αθλούμενους και θεατές κατάφερε να μαγέψει, το 1ο Δημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Δήμου Μαρκοπούλου!

Με μεγάλη επιτυχία, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο μας, Δημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Μαΐου 2013, στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου. Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», σε συνεργασία με τους  Διευθυντές και τους καθηγητές φυσικής αγωγής  των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, διοργάνωσαν τη μεγάλη αυτή γιορτή ποδοσφαίρου, με μοναδικούς πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές της περιοχής μας.

Τα Δημοτικά Σχολεία που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ήταν τα εξής:

1ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου
2ο Δ.Σ.  Πόρτο Ράφτη
3ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου
3ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη
                                    
Στο τέλος της διοργάνωσης, δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι, καθώς κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα μεταξύ των συμμετεχόντων σχολείων. Η ομαδικότητα μεταξύ των μαθητών και η χαρά του παιχνιδιού, έδειξαν μια διαφορετική και αναμφίβολα πολύ όμορφη πλευρά, μέσα στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Όλα τα σχολεία που πήραν μέρος στο σχολικό πρωτάθλημα, έλαβαν τιμητική πλακέτα, καθώς επίσης απονεμήθηκε σε όλους τους μαθητές, αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στους αγώνες.

Σημαντικό είναι πως πλέον, υπάρχουν οι βάσεις για να δημιουργηθεί ένας νέος αθλητικός θεσμός στην περιοχή μας, με ακόμα περισσότερα σχολεία αλλά και αθλήματα.

Σπουδαία και άψογη, ήταν η παρουσία των Εθελοντών της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, με τον επικεφαλής κο Κων/νο Μαγγανά, όπως επίσης και της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Μαρκοπούλου – Κουβαρά, με τον πρόεδρό της και εθελοντή διασώστη κο Χρήστο Χουχουλή. Η τελευταία, ανέλαβε με επιτυχία, την παροχή πρώτων βοηθειών στους αγώνες. Ένα θερμό ευχαριστώ αξίζει και στην Δημοτική Αστυνομία, η οποία ήταν παρούσα και τις δύο ημέρες της διεξαγωγής των αγώνων.

Παρούσα, ήταν και η παιδίατρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» κα Κων/να Παλληκαρώνα. Τέλος, για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, βοήθησε στα μέγιστα το Δ.Σ. του Γ.Σ «ΜΑΡΚΟ», καθώς επίσης και ο κος Γιάννης Μαντάλας, προπονητής ακαδημιών ποδοσφαίρου «ΜΑΡΚΟ», που ανέλαβε εθελοντικά την διαιτησία του πρωταθλήματος.        

Με την παρουσία τους, τίμησαν ακόμη τη διοργάνωση, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Κιμπιζή, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Βασίλειος Μεθενίτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» κος Σπύρος Δράκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου κος Κων/νος Μαγγανάς,  καθώς επίσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης κος Λεωνίδας Μπέης.

Ραντεβού δίνουμε αυτό το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013, στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου και ώρα 18:00, για τη διεξαγωγή του 1ουΔημοτικού Σχολικού Πρωταθλήματος βόλεϊ κοριτσιών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας.

Να είστε όλοι εκεί!