08/04/2013

Ευχαριστήρια Επιστολή του Δήμου Μαρκοπούλου προς τον «Ροταριανό Όμιλο Κορωπίου» για τη γενναιόδωρη προσφορά του!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ευχαριστεί τον «Ροταριανό Όμιλο Κορωπίου» για τη γενναιόδωρη προσφορά του, προς τα σχολεία της περιοχής του Πόρτο Ράφτη.

Στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς προς τους μαθητές, ο «Ροταριανός Όμιλος Κορωπίου», με πρωτοβουλία του Προέδρου του, κου Νίκου Μαντάλα, προχώρησε στη δωρεά δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενός στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη  και ενός στο 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, η παράδοση των οποίων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια πανηγυρικής συνεστίασης, που οργάνωσε στο Μαρκόπουλο την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013!

Ο «Ροταριανός Όμιλος Κορωπίου» συνεχίζει έμπρακτα την προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο γενικότερα και τη μαθητική κοινότητα ειδικότερα, καθώς πέρυσι, ανάλογη χορηγία, είχε πραγματοποιήσει προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Μαρία   Κιμπιζή και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων, ήταν παρόντες στην προαναφερθείσα εορταστική συνεστίαση, όπου και παρέλαβαν τους υπολογιστές και ευχαρίστησαν θερμά τον Όμιλο, για την παραδειγματική του αυτή ενέργεια.

Στη συνεστίαση, παραβρέθηκαν ακόμη, διακεκριμένα μέλη της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιωματούχοι ροταριανοί και φίλοι του «Ροταριανού Ομίλου Κορωπίου». Παρών ήταν επίσης, ο Γραμματέας της Ροταριανής Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος κος Δημήτρης Κούρτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Ρόταρυ, Αγάπη, Ειρήνη», που παρουσίασε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Αξίζει να αναφερθεί, πως τα μέλη των Ροταριανών Ομίλων, αποτελούν κατά δήλωσή τους, ένα δείγμα προσωπικοτήτων από τον επιστημονικό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό κόσμο των τοπικών κοινωνιών ανά τον κόσμο, δεν έχουν πολιτική ή θρησκευτική τοποθέτηση και σκοπός τους είναι η εθελοντική και πολυδιάστατη προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο, στην κοινότητα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ενδεικτικά, ελληνικά ροταριανά προγράμματα δράσης, είναι: η συμμετοχή στο παγκόσμιο πρόγραμμα εξάλειψης της πολιομυελίτιδας, η κατασκευή παιδικού σταθμού στις Αχαρνές Αττικής μετά το σεισμό του 1999 και πλήθος άλλων προγραμμάτων, όπως, χορήγηση υποτροφιών, διοργάνωση αιμοδοσιών, δωρεά αυτοκινήτων σε ιδρύματα, δημιουργία παιδικών χαρών, βοήθεια σε ΑμΕΑ, εξοπλισμός Νοσοκομείων και Αγροτικών Ιατρείων, δενδροφυτεύσεις, προσφορά βιβλιοθηκών και εξοπλισμού σε σχολεία, προσφορά τροφίμων και ρουχισμού σε απόρους, κ.ά.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους, καθώς στα πλαίσια των δυσχερών οικονομικών συγκυριών που βιώνουμε, η εθελοντική προσφορά και η οικειοθελής δωρεά, μπορούν να κάνουν τη διαφορά, βελτιώνοντας την καθημερινότητά μας.
  
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού,
Μαρία Κιμπιζή.