05/04/2013

Πρόσκληση για παρακολούθηση εκπαιδευτικής ηµερίδας στο πλαίσιο της Πράξης: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συµµετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο»


   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
       ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ                                 Αθήνα, 27/03/2013
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ               Αριθµ. Πρωτ.: ∆ΙΠΑΑ/1453
                          ΦΥΛΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
  ∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ
   ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ταχ.∆/νση: ∆ραγατσανίου 8
                    10559 Αθήνα
Πληροφορίες: ∆.Κωνσταντάρα
Τηλ.: 2131511143,148
Fax: 2103315276
e-mail: dkonstadara@isotita.gr

ΠΡΟΣ:-Περιφερειάρχες
-Αντιπεριφερειάρχες
-∆ηµάρχους
-Αντιδήµαρχους
 Κοιν. Πολιτικής
-Αιρετές και υποψήφιες
αιρετές γυναίκες
-Μέλη Περιφ. Επιτροπών
Ισότητας & ∆ηµοτικών
Επιτροπών Ισότητας
-Κοινωνικούς Εταίρους
(όπως Πίνακας Αποδεκτών για
τις Περιφέρειες Αττικής,
Πελοποννήσου, ∆υτικής
Ελλάδας και Ιονίων Νήσων)

                                                                      ΚΟΙΝ.: -ΕΝΠΕ
-ΚΕ∆Ε
-ΠΕΤΑ Α.Ε.

Θέµα: Πρόσκληση για παρακολούθηση εκπαιδευτικής ηµερίδας στο πλαίσιο της Πράξης: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συµµετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο»

Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράµµατος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013, και σε συνέχεια της υπογραφής από τις/τους δηµάρχους της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Πόλη της Ισότητας (Νοέµβριος 2011), η Γενική Γραµµατέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, σας καλεί να παρευρεθείτε και να στηρίξετε µε την παρουσία σας την εκπαιδευτική ηµερίδα που υλοποιεί η Γενική Γραµµατεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Ναύπλιο, στις 18 Απριλίου 2013 (Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, Νέα Τίρυνθα, Ναύπλιο). Η εν λόγω ηµερίδα αποτελεί την τρίτη από συνολικά τέσσερις (4) που θα πραγµατοποιηθούν στις περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο της υλοποιούµενης Πράξης µε τίτλο: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συµµετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και 2 εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο», σε συνεργασία µε την ΚΕ∆Ε, την ΕΝΠΕ και δικαιούχο φορέα την ΠΕΤΑ ΑΕ.

Στην εκπαιδευτική ηµερίδα θα συζητηθούν θέµατα που αφορούν στην παρουσίαση της εµπειρίας των ∆ήµων για τις πολιτικές Ισότητας από τη µέχρι τώρα πορεία εφαρµογής του Καλλικράτη, το πλαίσιο προτεραιοτήτων που θέτουν η υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Ισότητας και ο Οδηγός Εφαρµογής της, καθώς επίσης και οι κυριότεροι τρόποι δικτύωσης και επικοινωνίας µε αρµόδιους φορείς για την προώθηση των θεµάτων ισότητας στους ∆ήµους των Περιφερειών σας, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του υλοποιούµενου προγράµµατος, που στόχο έχει τη διάχυση και εφαρµογή των πολιτικών ισότητας στο σύνολο της χώρας καθώς επίσης και την καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών λειτουργίας των συλλογικών οργάνων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την υποστήριξη πολιτικών ισότητας, εντάσσεται και η δηµιουργία Γραφείων Ισότητας σε ΚΕ∆Ε και ΕΝΠΕ. Η διαδικασία στελέχωσης των συγκεκριµένων ∆οµών µε την πρόσληψη τεσσάρων (4) ατόµων έχει ολοκληρωθεί και στο προσεχές διάστηµα θα ξεκινήσει η λειτουργία τους.

Προκειµένου να οργανώσουµε έγκαιρα και περισσότερο αποτελεσµατικά την παρουσία σας στην ηµερίδα, παρακαλούµε να µας δηλώσετε την πρόθεση συµµετοχής σας το αργότερο µέχρι τις 12 Απριλίου 2013, ώστε να σας αποσταλούν το πρόγραµµα και η πρόσκληση:

α. Οι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες Αττικής, Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων καθώς και τα µέλη των αντίστοιχων συγκροτηµένων Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας,

β. Οι ∆ήµαρχοι και Αντιδήµαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής των δήµων Αττικής, Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων καθώς και τα µέλη των αντίστοιχων συγκροτηµένων ∆ηµοτικών Επιτροπών Ισότητας,

γ. Ένα υπηρεσιακό στέλεχος, που θα οριστεί προκειµένου να ενηµερωθεί σε θέµατα σχετικά µε τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Μονάδων Κοινωνικής πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, όπως ορίζει το ά.97 του ν.3852/2010 («Καλλικράτης»).

δ. Οι αιρετές και υποψήφιες αιρετές γυναίκες των περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου, ∆υτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, καθώς και των αντίστοιχων ∆ήµων τους,

ε. Εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων των ανωτέρω περιφερειών–αποδεκτών της παρούσας πρόσκλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2132155600 / 2132155635 και στην ιστοσελίδα www.airetes.gr.

Εκτιµούµε ότι η παρουσία σας θα είναι πολύτιµη.

Είµαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία ή διευκρίνιση.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

 ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ