11/04/2013

Εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτιρίου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., της Περιοχής Μεσογείων στο Μαρκόπουλο



Την Κυριακή 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου ιδιόκτητου κτιρίου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, της Περιοχής Μεσογείων, στο 2ο χλμ Επαρχιακής Οδού Μαρκοπούλου – Κορωπίου.

Το κτιριακό συγκρότημα κατασκευάστηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο 13 περίπου στρεμμάτων του Ομίλου ΔΕΗ και περιλαμβάνει χώρους γραφείων 2.500 m2 σε δύο ορόφους, 200,00 m2 αποθήκες και 875,00 m2 χώρους στο υπόγειο για αρχεία και μηχανολογικό εξοπλισμό, με σκοπό να βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση 250.000 περίπου καταναλωτών Μέσης και Χαμηλής Τάσης του Δικτύου της Περιοχής.

Η Περιοχή Μεσογείων είναι μία από τις επτά περιοχές της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ και είναι αρμόδια για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής η οποία περιλαμβάνει 9 Δήμους έκτασης περίπου 1000 Km2, καθώς και τα νησιά της Άνδρου , της Τήνου και της Κέας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Γεώργιος Κόλλιας  στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κύριοι στόχοι της εταιρίας είναι, η περαιτέρω αναβάθμιση ποιότητας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και εξυπηρέτησης πελατών, η επαρκής και έγκαιρη ανάπτυξη του Δικτύου και μέριμνα για το εκσυγχρονισμό και την οικονομικότητά του, η εισαγωγή νέων τεχνολογιών (Smart Grid και Smart Metering), πληροφοριακών συστημάτων πελατών ERP και GIS, η διασφάλιση της ισότιμης και διαφανούς πρόσβασης όλων των ενδιαφερομένων Καταναλωτών, Προμηθευτών και Παραγωγών στα Δίκτυα Ηλεκτρισμού και τη Λιανική Ηλεκτρική Αγορά καθώς και η ενεργή συμμετοχή και παρουσία στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή δρώμενα που αφορούν τα ηλεκτρικά ενεργειακά δίκτυα.

Ευχαριστούμε θερμά, τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κο Σωτήρη Μεθενίτη και τον Δήμαρχο Κρωπίας, κο Δημήτρη Κιούση, που απηύθυναν χαιρετισμό και τον Δήμαρχο Παιανίας, κο Δημήτρη Δάβαρη, τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος, κο Χρήστο Μάρκου, τον Δήμαρχο Παλλήνης, κο Αθανάσιο Ζούτσο, τους Αντιδημάρχους Μαρκοπούλου κ. κ. Μαρία Κιμπιζή και Γιάννη Ευαγγελίου, τους βουλευτές κ. κ. Γεώργιο Βλάχο και Βασίλειο Οικονόμου, τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, καθώς επίσης και τα στελέχη της Εταιρίας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.