10/04/2013

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΙ «ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ» ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Έκθεση εικαστικών έργων για τη σύγχρονη πολιτικο-κοινωνική πραγματικότητα.

Μια «εικαστική διαμαρτυρία» μέσω επιλεγμένων έργων του, που επιχειρούν να λειτουργήσουν ως σύμβολα της σύγχρονης πολιτικο-κοινωνικής, ελληνικής και διεθνούς  πραγματικότητας, θα παρουσιάσει ο δημιουργός και συντοπίτης μας κος Αντώνης Καραβίτης, στην έκθεσή του «Αφορισμοί», που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα, 15 Απριλίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο Μεσογαίας).

Ο κος Α. Καραβίτης αποφοίτησε από τη Σχολή Γραφικών Τεχνών – Διακοσμητών «Όμηρος», στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και συνέχισε τη σπουδή του, στο ατελιέ του Ηλία Δεκουλάκου. Ακολούθησαν συμμετοχές σε πανελλήνιες και ομαδικές εκθέσεις. Εργάστηκε επαγγελματικά σε διαφημιστικές εταιρείες ως γραφίστας και αργότερα, ως καλλιτεχνικός διευθυντής.

Ο καλλιτέχνης αφορίζει τις καταστάσεις και τις αιτίες, που μας έφτασαν ως εδώ: Την σημερινή εικόνα της πατρίδας, την παγκοσμιοποίηση, το διεθνές οικονομικό σύστημα, τις νέες αξίες, την πολιτική, τη ματαιότητα των τελευταίων δεκαετιών, τον αποπροσανατολισμό. Στην είσοδο της έκθεσης, μας υποδέχεται «Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΣΜΙΑ», που κρίθηκε ως «μη εκθέσιμο έργο», σε πανελλήνια έκθεση, επί «επταετίας».

Στην εκδήλωση, που φιλοξενεί το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, μας δίνεται η σπάνια ευκαιρία, να έρθουμε σε επαφή με σύγχρονα έργα ρεαλισμού, που τολμούν να κοιτάξουν τη σημερινή πραγματικότητα, κατάματα.

Στο χώρο της έκθεσης, που θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου. Καλούνται οι επισκέπτες, να ενισχύσουν με την προσφορά τους, τους συμπολίτες μας, που έχουν πραγματική ανάγκη!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διάρκεια έκθεσης:       15 – 28 Απριλίου 2013.
Ωράριο έκθεσης:         Δευτέρα – Παρασκευή 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.
Σαββατοκύριακο 10.00 π.μ.-1 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.