01/04/2013

Το 95% του πληθυσμού της πόλεως Μαρκοπούλου, θα εξυπηρετηθεί, μετά την υλοποίηση της Β’ φάσης του Δικτύου Αποχέτευσης Ακαθάρτων

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι έλαβε, την με Αρ. Πρωτ. 3154/12 προέγκριση δημοπράτησης του Υποέργου 2: «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων πόλεως Μαρκοπούλου – Β’ φάση» της ενταγμένης πράξης, με κωδικό MIS: 374458.

Έχοντας στα χέρια μας την ως άνω έγκριση, μπορεί να προχωρήσει σύντομα η διενέργεια διαγωνισμού. Σημειώνεται, ότι η διαδικασία αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού Μαρκοπούλου, έχει ήδη ολοκληρωθεί κατά 80%, με αποτέλεσμα το «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων πόλεως Μαρκοπούλου – Β’ φάση», να είναι ώριμο προς δημοπράτηση εντός του επομένου τριμήνου. Έτσι, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα έχουμε εγκατεστημένο εργολάβο, για την υλοποίηση του έργου, το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο του 2013.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντικότατη για την απόκτηση ενός ολοκληρωμένου Αποχετευτικού Δικτύου για τον Δήμο μας. Μετά το πέρας υλοποίησης της Β’ φάσης Μαρκοπούλου, του Δικτύου και τη σύνδεσή του, με τον αναβαθμισμένο Βιολογικό Καθαρισμό Μαρκοπούλου, το σύνολο των δυναμένων να εξυπηρετηθούν άμεσα ατόμων, θα ανέλθει σε 9.000 (3.500 από την Α’ φάση και 5.500 από την Β’ φάση κατασκευής του δικτύου) σε σύνολο 9.500 κατοίκων της πόλεως Μαρκοπούλου. Πρόκειται δηλαδή για την κάλυψη του 95% του πληθυσμού του συγκεκριμένου οικισμού, με Αποχέτευση.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Αντίθετα, οι προσπάθειές  μας εντείνονται, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την σύντομη κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων, στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Πόρτο-Ράφτη, συνοδευόμενα από την κατασκευή τεσσάρων κεντρικών Αντλιοστασίων Μεταφοράς Ακαθάρτων από την περιοχή του Πόρτο Ράφτη μέχρι τον Βιολογικό Καθαρισμό Μαρκοπούλου, καθώς και τεσσάρων τοπικών παραλιακών Αντλιοστασίων.

Καθένας μας αντιλαμβάνεται, την ιδιαίτερη αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης ενός Αποχετευτικού Δικτύου στο Πόρτο Ράφτη, καθώς εκτός της εξυπηρέτησης και διευκόλυνσης των δημοτών, τίθενται θέματα υγείας και προστασίας του Περιβάλλοντος. Η σωτηρία του παραλιακού μετώπου, του θησαυρού του τόπου μας, αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, γι’ αυτό και ασκούμε έντονες πιέσεις για την ταχύτερη δυνατή εξέλιξη των διαδικασιών και σε αυτή την περίπτωση!

Οι προσπάθειες για την απόκτηση ενός πιο ανθρώπινου και φιλικού Περιβάλλοντος, για εμάς και τα παιδιά μας, που ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτό, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, ευελπιστώντας πως εν τέλει, θα καρποφορήσουν κατά 100%! 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.