26/03/2013

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με ένα σημαντικό δείγμα των σύγχρονων τάσεων της ζωγραφικής και των αναζητήσεων των νέων ανθρώπων, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, οι επισκέπτες της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, δεκατεσσάρων (14) φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου.

Η μοναδική αυτή έκθεση για την τελευταία 20ετία, φοιτητών της ιστορικής Σχολής στον Δήμο Μαρκοπούλου, που ολοκληρώθηκε στις 17 Μαρτίου, περιελάμβανε ζωγραφικά έργα και σχέδια ποικίλων πλαστικών προσεγγίσεων: κυρίως τοπία και ανθρώπινες μορφές, θέματα κλασσικά στην ιστορία τη ζωγραφικής, με μια σύγχρονη προσέγγιση. Πέρα από τις εμφανείς διαφορές ανάμεσα στα έργα, ενδιαφέρουσα πρόκληση αποτέλεσε η προσπάθεια αναζήτησης κοινών τόπων, κοινών προβληματισμών και αλληλεπιδράσεων.

Η τέχνη κοιτάζει κατάματα το ιστορικό της πλαίσιο και προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της, αφομοιώνοντας τις παραδοσιακές μεθόδους και αναζητώντας καινούργιες προτάσεις. Η αναζήτηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα ένα σύνολο έργων, που υπερβαίνουν τη στενή διαδικασία μιας έκθεσης και μετουσιώνονται σε έναν ιδιαίτερο «διάλογο», μεταξύ του καλλιτέχνη, του θεατή και της εποχής μας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μαρκοπούλου Μαρία Κιμπιζή, όπως και δεκάδες δημότες και επισκέπτες. Η Αντιδήμαρχος συνεχάρη τους φοιτητές για την εξαιρετική δουλειά τους και δήλωσε πως ο Δήμος Μαρκοπούλου, είναι ολοπρόθυμος να φιλοξενήσει και πάλι στο άμεσο μέλλον τα καινούρια έργα των φοιτητών.