26/03/2013

Δηλώσεις συμμετοχής για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στον Δήμο Μαρκοπούλου


Αγαπητές Συμπολίτισσες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και δραστήριος σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, εξασφάλισε, ύστερα από σχετικό αίτημα της Αντιδημάρχου κας Μαρίας Κιμπιζή προς την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τη φιλοξενία της Κινητής Μονάδας Ψηφιακής Μαστογραφίας, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, κατά τους θερινούς μήνες.

Για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, καλούνται όσες γυναίκες, ηλικίας 40-70 ετών, δημότισσες ή κάτοικοι της περιοχής το επιθυμούν, να καλέσουν άμεσα στο 22990-71706 (Δημοτικό Υποκατάστημα Πόρτο-Ράφτη) να δηλώσουν συμμετοχή, προκειμένου να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο. Καθώς ο αριθμός των γυναικών που θα τύχουν δωρεάν μαστογραφικής εξέτασης είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Προαπαιτούμενο για την υποβολή στη σχετική εξέταση, όπως μας ενημέρωσαν από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, είναι «να μην έχει υποβληθεί η γυναίκα σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του μαστού ή βιοψία για οποιαδήποτε αιτία στο μαστό, όπως επίσης να μην έχει υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις στο μαστό. Επιπλέον, η μαστογραφία δεν πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης, ενώ πρέπει να υπάρχει χρονικό διάστημα τριών (3) ημερών πριν την έναρξη και πέντε (5) ημερών μετά την έμμηνο ρύση.»

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση δεκαπέντε (15) ημέρες πριν την έλευση της Κινητής Μονάδας. Ωστόσο, ο κατάλογος με τις ενδιαφερόμενες για την εξέταση γυναίκες, πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και τις 31 Μαΐου 2013.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κο Σταύρο Μπεσμπέα, ο οποίος αποδέχθηκε άμεσα και ολοπρόθυμα το αίτημά μας, δίνοντας την ευκαιρία προσυμπτωματικού ελέγχου στις γυναίκες του Δήμου Μαρκοπούλου, τη στιγμή που η δεινή οικονομική κατάσταση, έχει θέσει την Υγεία,  για μία σεβαστή μερίδα δημοτών, σε δεύτερη μοίρα και απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις, δυστυχώς δεν πραγματοποιούνται.

Καλούμε λοιπόν, όλες τις γυναίκες του Δήμου Μαρκοπούλου, να προσέλθουν για τη συγκεκριμένη εξέταση, η οποία θα μπορούσε να αποβεί σωτήρια για την Υγεία τους, καθώς, ως γνωστόν, η πρόληψη αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντιμετώπισης ενός προβλήματος Υγείας.
  
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού
& Κοινωνικής Πρόνοιας
 Μαρία Κιμπιζή