19/03/2013

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ARGO» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Μαρκοπούλου «ΑΡΤΕΜΙΣ» παρουσιάζει, την εβδομάδα 21- 27 Μαρτίου 2013, τη βραβευμένη με Όσκαρ «Καλύτερης Ταινίας» (Grant Heslov, Ben Affleck, George Clooney) της χρονιάς «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ARGO», η οποία τιμήθηκε επίσης με τα Όσκαρ: Καλύτερου Μοντάζ (William Goldenberg) και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου (Chris Terrio).

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ARGO»
(ARGO)

Προβολές: 19.00 και 21.15

Σκηνοθεσία: ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ
Σενάριο: ΚΡΙΣ ΤΕΡΙΟ, ΤΖΟΣΟΥΑ ΜΠΕΑΡΜΑΝ
Ηθοποιοί: ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ , ΤΖΟΝ ΓΚΟΥΝΤΜΑΝ , ΑΛΑΝ ΑΡΚΙΝ , ΒΙΚΤΟΡ ΓΚΑΡΜΠΕΡ , ΜΠΡΑΙΑΝ ΚΡΑΝΣΤΟΝ
Διάρκεια: 120 λεπτά

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το “Argo” αποτελεί το χρονολόγιο μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης έξι Αμερικανών, που διαδραματίζεται στα παρασκήνια της κρίσης του Ιράν – μια αλήθεια, που επί σειρά δεκαετιών δεν έφτανε στην κοινή γνώμη.

Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα Ιρανών στρατιωτών, εισβάλει στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά όμηρους 52 Αμερικανούς. Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη. Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ (Άφλεκ), καταστρώνει ένα επικίνδυνο σχέδιο, προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από την χώρα. Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο, που μόνο σε ταινία, θα μπορούσε κανείς να το δει!

Το σενάριο του Κρις Τέριο, βασίζεται στο The Master in Disguise του Αντόνιο Τζ. Μέντεζ και στο άρθρο του Τζόσουα Μπέαρμαν, “The Great Escape”, που δημοσιεύτηκε στο Wired Magazine.

Σας υπενθυμίζουμε τη διαρκή προσφορά που έχει εξασφαλίσει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), για το κοινό:

Κάθε Τετάρτη δυο εισιτήρια, στην τιμή του ενός (7 Ευρώ) και καθημερινά έκπτωση 50% για τους μαθητές, φοιτητές, νέους άνεργους, πολύτεκνους και ΑμΕΑ (3,5 Ευρώ)!

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»
DOLBY ST. SR, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, τηλ.: 22990 23924 

Καλές Προβολές!