21/03/2013

Πλούσιες εκδηλώσεις και δράσεις το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας στον Δήμο Μαρκοπούλου!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πλούσιες εκδηλώσεις και δράσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκόπουλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Το πρωινό της Κυριακής, 17 Μαρτίου 2013, η Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου πλημμύρισε από μικρούς και μεγάλους μασκαράδες, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας, διασκέδασαν με την ψυχή τους, χορεύοντας σε αποκριάτικους ρυθμούς. Πάνω από 2.000 άτομα, συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή γιορτή, ξεφεύγοντας για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το χαμόγελο, το κέφι και η ξεγνοιασιά κυριάρχησαν καθ’ όλη τη διάρκεια!

Αποκριάτικη μουσική, ξυλοπόδαροι, face painting, κλόουν, χορευτικά σκετς, φουσκωτά παιχνίδια, ταχυδακτυλουργοί, συνέθεσαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, την οποία απογείωσε η αποκριάτικη παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν σχολεία της περιοχής, σχολές χορού, αλλά και πολύς κόσμος που αυθόρμητα παρέλασε μαζί με τις οργανωμένες ομάδες! Οι γεμάτες χρώματα και φαντασία αποκριάτικες στολές τους, εντυπωσίασαν άπαντες.

Από τη μεγάλη αυτή γιορτή, δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα δώρα. Ύστερα από ψηφοφορία της ορισμένης αρμόδιας επιτροπής, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, κέρδισαν από μία μονοήμερη εκδρομή σε τόπο της επιλογής τους, με χορηγία των εξόδων μεταφοράς από την Κ.Δ.Ε.Μ., για τους συμμετέχοντες στην παρέλαση μαθητές!

Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2012, άνω των 800 ατόμων, επισκέφθηκαν την Πλαζ Αυλακίου, προκειμένου όλοι μαζί να γιορτάσουμε τα Κούλουμα, πετώντας ψηλά τους χαρταετούς μας, παρέα με δυνατή μουσική και παραδοσιακή φασολάδα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που αξίζει να αναφερθεί ότι καταναλώθηκαν 250 κιλά φασολάδα, 100 περίπου κιλά κρασί, πάνω από 70 λαγάνες, 30 κιλά ταραμοσαλάτα και 15-20 κιλά ελιές. Η μουσική και ο χορός έδωσαν το ρυθμό για να παραμείνουν οι χαρταετοί ψηλά στον ουρανό, παρά τις όχι και τόσο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Ο κόσμος έφαγε, ήπιε και γλέντησε με την ψυχή του, αποδεικνύοντας με τη μαζική ανταπόκρισή του, πως ο τόπος έχει ανάγκη από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τα ήθη και τα έθιμά μας! Γι’ αυτό, η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται πως θα προσπαθήσει να αναδείξει σε θεσμό τον εορτασμό της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, θέτοντας ταυτόχρονα ως στόχο, την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις.


Ο Δήμος Μαρκοπούλου, δεν περιορίζεται όμως μόνο σε ψυχαγωγικού χαρακτήρα εκδηλώσεις. Κατανοώντας απόλυτα την κρισιμότητα των οικονομικών συγκυριών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Έλληνας καταναλωτής, πραγματοποίησε δράση διάθεσης προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2013, στο Γήπεδο της ΜΑΡΚΟ, όπου οι συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν  γεωργικά και άλλα προϊόντα διατροφής, σε χαμηλή τιμή, απευθείας από τους παραγωγούς.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης και διαρκούς κοινωνικής δραστηριοποίησής της, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με παραγωγούς, συνεταιρισμούς και αγροτικούς συλλόγους, για την εξεύρεση ακόμη περισσότερων προϊόντων ποιότητας, για απευθείας διάθεση χωρίς μεσάζοντες και ανανεώνει το κάλεσμά της, για αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο, που αγκάλιασε τις εκδηλώσεις και δράσεις του 3ημέρου της Καθαράς Δευτέρας, δίνοντας ζωντάνια και πνοή στον τόπο μας!