18/02/2013

Ζωντανός, ανασύρθηκε 43χρονος από τα θαλασσινά νερά στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη, χάρη στην ηρωική πράξη του Επικελευστή Λ.Σ. Μαυρωτά Σπυρίδωνα!


Άξιος πολλών συγχαρητηρίων είναι ο Επικελευστής Λ.Σ. Μαυρωτάς Σπυρίδων, ο οποίος κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός σαραντατριάχρονου (43χρονου) άνδρα, που «βούτηξε» με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη, ακριβώς μπροστά από το Λιμεναρχείο.
Το πρωί της Κυριακής, 17/2/2013 και ώρα 8:00, ο κος Μαυρωτάς Σπυρίδων, έχοντας βάρδια,  παρατηρεί ένα αυτοκίνητο να βγαίνει εκτός πορείας και να πέφτει μέσα στα θαλασσινά νερά. Δίχως να χάσει λεπτό, πέφτει και ο ίδιος στη θάλασσα, καταφέρνοντας να ανασύρει με τη δεύτερη βουτιά τον 43χρονο άνδρα, από τα 4,5 μέτρα βάθος!
 Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το γεγονός, ότι να νερά ήταν εξαιρετικά θολά, ο Επικελευστής Λ.Σ. Μαυρωτάς Σπυρίδων κατόρθωσε να απεγκλωβίσει από το αυτοκίνητό του και να βγάλει τον άνδρα από τη θάλασσα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Ο 43χρονος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου ευτυχώς, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 
Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν επρόκειτο για ατύχημα ή για απόπειρα αυτοκτονίας. Ωστόσο, όπως μας ενημέρωσε ο Λιμενάρχης κος Στέφανος Τσάκαλος,  τα τελευταία έξι χρόνια έχουν σημειωθεί τρεις αυτοκτονίες στο ίδιο σημείο. 
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, συγχαίρει τον κο Μαυρωτά Σπυρίδωνα για την εξαίρετη και γενναία πράξη του, καθώς χάρη σ’ αυτόν, σώθηκε μία ανθρώπινη ζωή. Η γενναία του πράξη, αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!