31/01/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΚΟ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ¨ΜΑΡΚΟ¨
Αθαν.  Γκλιάτη 6
Τ. Κ. 190 03 Μαρκόπουλο
τηλ. 2299049003 - 6942845404


Με έκπληξη παρακολουθούμε στον ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής σχόλια για δήθεν ευνοϊκή συμπεριφορά της πειθαρχικής επιτροπής στον αρχηγό της ομάδας Κωνσταντίνο Κοτζιά ο οποίος μετά την λήξη του αγώνα Γλυκά Νερά – ΜΑΡΚΟ και αφού προκλήθηκε από τον διαιτητή του είπε «Να πεις στο προεδράκι σου ότι η ΜΑΡΚΟ δεν θα πέσει ότι και να κάνει». Ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές (4 αγωνιστικές + 2 όντας αρχηγός) δηλαδή η πειθαρχική επιτροπή θεώρησε ότι η παράβαση αφορούσε το άρθρο 10 παρ. 1 περίπτωση δ (εξύβριση διαιτητή ή εξύβριση των θείων) καθώς η επιτροπή θεώρησε ότι εξύβρισε τον διαιτητή και με χρηματικό πρόστιμο διότι εξύβρισε τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α.

Σε καμία περίπτωση ο σύλλογος μας δεν ενθαρρύνει τέτοιες συμπεριφορές και ορθώς ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε για εξύβριση κατά του προέδρου. Τον διαιτητή όμως γιατί τον εξύβρισε; Επειδή του μίλησε στον ενικό; Ή μήπως η πειθαρχική επιτροπή θεώρησε ότι εξύβρισε τα θεία και προέβη σε αυτήν την τιμωρία; 

Η Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. φέτος δυστυχώς έχει σταθεί απέναντι στον σύλλογο μας εχθρικά (μήπως επειδή δεν ψηφίσαμε την ενεστώσα διοίκηση;) και με χρήση της διαιτησίας και της πειθαρχικής επιτροπής έχει εξαντλήσει κάθε όριο αυστηρότητας. Μέχρι που εφηύραν και ρίψη πέτρας στο γήπεδο μας (που όμως δεν συνελλέγη όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις), ενώ όποιος έχει έρθει στο γήπεδο μας ξέρει ότι στην περιοχή που είναι οι κερκίδες και πλησίον αυτής δεν υπάρχουν πέτρες και για να προμηθευτεί κάποιος έστω και ένα χαλίκι θα πρέπει να βγει έξω από την μάντρα του γηπέδου και μάλιστα σε αγώνα που διεξήχθη με την παρουσία της αστυνομίας. Βέβαια σε αγώνα των ακαδημιών εκτός έδρας όπου υπήρξε πετροπόλεμος στον πάγκο της ομάδας έτυχε  διαιτητής να μην αντιληφθεί τίποτα (μήπως οφείλεται στο ότι ο πρώην πρόεδρος της αντιπάλου ήταν υποψήφιος με την σημερινή διοίκηση;)

Δεν μας πειράζει. Ας εξαντλήσουν με την ΜΑΡΚΟ τα όρια της αυστηρότητας, το έχουμε καταλάβει πλέον. Θέλουμε όμως να σταματήσουν τα «παπαγαλάκια» να μας κοροϊδεύουν. Δεν μπορούν να μας δουλεύουν. Η θέση της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. είναι ξεκάθαρη. Φάνηκε και στο παιχνίδι της Κυριακής όπου ο διαιτητής υποχρέωσε την ΜΑΡΚΟ σε ισοπαλία καθώς δεν καταλόγισε καταφανέστατο πέναλτι, ενώ φέτος μας έχουν καταλογίσει δύο πέναλτι οι επόπτες. Η εντολή λοιπόν είναι ξεκάθαρη: «Να εξαντληθούν τα όρια της αυστηρότητας στην ΜΑΡΚΟ».

Βέβαια η πειθαρχική επιτροπή δεν εξαντλεί παντού τα όρια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τραυματιοφορέα ομάδας ο οποίος είπε στον διαιτητή «γαμ…. την Π……αγία σας και καρ…..ολια» το οποίο γράφτηκε και στο φύλλο αγώνα και τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές δηλ. τρεις εβδομάδες ενώ ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει δύο έως έξι μήνες. 

Δεν επιθυμούμε ουδεμία έκπτωση από τις ποινές του πειθαρχικού κώδικα (άλλωστε η ΜΑΡΚΟ φέτος έχει τιμωρήσει ποδοσφαιριστή για αντικανονική ενέργεια την οποία δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής). Θέλουμε μονάχα να μην μας δουλεύουν.

Η παρούσα κοινοποιείται στην Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. αλλά απευθύνεται σε όλα τα «παπαγαλάκια».


Ο Πρόεδρος 

Βασίλης Μεθενίτης