30/01/2013

Εξασφάλιση δωρεάν μηνιαίας φαρμακευτικής αγωγής σε ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες ασθενείς


Στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Μαρκοπούλου, στο πρόγραμμα υιοθέτησης των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων ασθενών στην Αττική και στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, που αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ο Δήμος Μαρκοπούλου θα εξασφαλίσει τη δωρεάν μηνιαία φαρμακευτική αγωγή 20-30 δημοτών του, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις, που περιγράφονται στη συνέχεια.

Η καταγεγραμμένη ευαισθητοποίηση του Δήμου Μαρκοπούλου σε θέματα υγείας, δεν θα μπορούσε παρά να συνεχιστεί ακάθεκτη, στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε το ανεκτίμητο αυτό αγαθό της Υγείας, σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες! Η συγκινητική ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου, για συγκέντρωση φαρμάκων για τους ανασφάλιστους ασθενείς, στα πλαίσια της δράσης του ΣΚΑΪ, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Δήμου Μαρκοπούλου, «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», τον Αύγουστο του 2012, επιβεβαιώνει πως η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια δεν έχουν χαθεί στους καιρούς μας!

Η επιτυχία της παραπάνω δράσης και η συγκέντρωση ενός αξιοσέβαστου αριθμού φαρμάκων, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας ισχυρής γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου Μαρκοπούλου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Έτσι, γίναμε ένας κρίκος της μεγάλης αυτής προσπάθειας, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση και δωρεάν παροχή, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, της μηνιαίας φαρμακευτικής αγωγής 20-30 ανασφάλιστων ΚΑΙ οικονομικά αδύναμων πολιτών από τον Δήμο Μαρκοπούλου (δημοτών ή μόνιμων κατοίκων), η επιλογή των οποίων θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια από την Κοινωνική Υπηρεσία, ούτως ώστε να μη μείνουν φαρμακευτικά ακάλυπτοι εξαιτίας των δύσκολων οικονομικών συγκυριών.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ακολουθεί η λίστα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτησή σας, για ένταξη στο πρόγραμμα, την οποία παρακαλούμε να υποβάλλετε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου 2013. Για λεπτομέρειες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο: 22990-20105.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

1)    Αίτηση.
2)    Βεβαίωση θεράποντος ιατρού για τη χρόνια πάθηση του ασθενή και την αγωγή που ακολουθεί (απαιτείται επανυποβολή της βεβαίωσης κάθε τρίμηνο).
3)    Εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ.
4)    Βεβαίωση από τον Φορέα Ασφάλισης ότι δεν δικαιούστε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


ΑΙΤΗΣΗ

ΟΝΟΜΑ:………………………………………………………………………………..

ΕΠΩΝΥΜΟ:……………………………………………………………………………

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ:…………………………………………………………………….

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:………………………………………………………………

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:…………………………………………………………………………..

ΠΕΡΙΟΧΗ:……………………………………………………………………………...

Τ.Κ.: ……………………………………………………………………………………

ΤΗΛ.: …………………………………………………………………………………...

Α. Δ. Τ.: ………………………………………………………………………………...

ΑΜΚΑ:………………………………………………………………………………….

ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:………………………………….


  
Ο/Η υπογράφων/-ουσα