29/01/2013

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, των δύο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη

Γεμάτο κόσμο από τα δύο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, ήταν το Kwaba, την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2012, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, οι Αντιδήμαρχοι κος Γιάννης Ευαγγελίου, κος Βασίλης Μεθενίτης, κα Μαρία Κιμπιζή και κος Σπύρος Μπαγλατζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Κώστας Αλλαγιάννης, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κος Γιάννης Πολίτης, ο κος Λεωνίδας Μπέης από τη μείζονα Αντιπολίτευση, ο κος Αδάμος και η κα Αγγ. Τεμπονέρα, απ’ την ελάσσονα Αντιπολίτευση, καθώς επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Γιάννης Δημόπουλος.

Οι δεκατέσσερις τυχεροί που βρήκαν τα φλουριά που υπήρχαν μέσα στην πίτα, κέρδισαν και τα αντίστοιχα δώρα, χάρη στις προσφορές οκτώ τοπικών επιχειρήσεων.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος δήλωσε πως χαίρεται ιδιαίτερα για τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκομένους, τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Στάφανο Ορφανίδη, που διέθεσε δωρεάν το χώρο του Kwaba για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και τις οκτώ επιχειρήσεις που διέθεσαν συνολικά 14 δώρα, για τους τυχερούς που βρήκαν τα φλουριά στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Αναφορά έκανε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προσπάθεια καμίας απολύτως περικοπής, τουλάχιστον όσον αφορά στο χώρο του ΚΑΠΗ, παρά τις κατά 60% περικοπές στην κρατική επιχορήγηση του Δήμου, σε σύγκριση με τους προ τριών ετών πόρους του. «Πρόκειται για μία επιθυμία μας, που θα γίνει και πράξη, ως ένα μικρό ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή και μας μεγάλωσαν, μας έδωσαν αρχές και αξίες και μας έφτασαν σήμερα ως εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, είπε ακόμη και στους ανθρώπους που λειτουργούν τα δύο ΚΑΠΗ, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, καθώς υπερβάλλουν εαυτούς, καταβάλλοντας πολύ μεγάλη προσπάθεια να εξυπηρετήσουν και να βοηθήσουν, όσο μπορούν!

Τέλος, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως όλες οι δραστηριότητες των ΚΑΠΗ, είτε αφορούν στα προγράμματα Αθλητισμού και Πολιτισμού για όλους, είτε επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και εκκλησίες, είτε επισκέψεις σε θέατρα και παραστάσεις, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

«Να ευχηθώ σε όλους μας υγεία και δύναμη και να ξέρετε, ότι θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας και πως σας αγαπάμε», ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος.

Ακολουθεί, η λίστα, με τα δώρα που κέρδισαν οι δεκατέσσερις τυχεροί:

1)      1 μονοήμερη εκδρομή για δύο άτομα, από το Τουριστικό Γραφείο «Μεσόγεια Tours».
2)      6 γεύματα τεσσάρων ατόμων, αξίας 25 Ευρώ το καθένα, από το Ψητοπωλείο «Καραβίδας» στο Πόρτο Ράφτη.
3)      1 γεύμα δύο ατόμων, αξίας 20 Ευρώ από την Ταβέρνα «Βασίλης» στο Πόρτο Ράφτη.
4)      Προϊόντα αξίας 10 Ευρώ, από τα Βιολογικά Προϊόντα «Η Απόλαυση της Ζωής» στο Πόρτο Ράφτη.
5)      1 κούρεμα-χτένισμα από το κομμωτήριο «Μπέτυ» στο Μαρκόπουλο.
6)      1 γυναικεία πιτζάμα από το κατάστημα εσωρούχων «Centro» στο Πόρτο Ράφτη.
7)      1 χτένισμα από το κομμωτήριο «Βέρα» στο Πόρτο Ράφτη.
8)      1 κούρεμα  από το κομμωτήριο «Βέρα» στο Πόρτο Ράφτη.
9)      1 γεύμα για δύο άτομα από το «Santa Pasta» στο Πόρτο Ράφτη.