07/12/2012

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΙΚΟΥ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ WHITE FEATHER ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του Νίκου Βερόπουλου White Feather, Έλληνα και πολιτογραφημένου Ινδιάνου του Έθνους των Cherokee στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, (Γ. Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο Αττικής), μετά τον πρόσφατο επαναπατρισμό του.

Αυτή είναι η πρώτη του ατομική έκθεση στην Ελλάδα μετά το 1981, που έφυγε από την Αθήνα, για να γνωρίσει τον άνθρωπο, σε όλες του τις γήινες διαστάσεις και περιλαμβάνει έργα βασισμένα στις εμπειρίες του από το ατέλειωτο ταξίδι, χρησιμοποιώντας σαν μέσο την ζωγραφική, το σκίτσο και το κολάζ.

Ο Νίκος Βερόπουλος είναι μέλος της Unesco, του C.I.N (Εθνικού Συμβουλίου των Ινδιάνικων Εθνών της Αμερικής), πρώην Πρέσβης του Έθνους των Lakota (Σιού) στην Αθήνα και υπέρμαχος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως επίσης, συγγραφέας, εθνομουσικολόγος, μουσικός και τραγουδοποιός με αρκετά μεγάλη δισκογραφία.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 18 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινές 5.30 μ.μ. – 20.30 μ.μ. και Σαββατοκύριακα 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Κατά τη διάρκειά της, ο κ. Βερόπουλος, θα πραγματοποιήσει παράλληλα και ομιλίες σχετικά με τους Ινδιάνους της Αμερικής, για τους τοπικούς φορείς και τα σχολεία της περιοχής, καθώς και για όσους επισκέπτες επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν.