17/12/2012

Πρώτος σε όλη την Ελλάδα, ο Δήμος Μαρκοπούλου απέσπασε την προέγκριση για την κατασκευή Κολυμβητήριου - Πρότυπου Αθλητικού Πολυχώρου-Sportsclub, με μηδενικό κόστος για εκείνον!

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, πως έπειτα από μία σειρά ενεργειών, κατάφερε να αποσπάσει την προέγκριση για την υποβληθείσα πρότασή του στο Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ - ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ – SPORTSCLUB».

Τη σημασία της σχετικής προέγκρισης, μπορεί να την αναλογιστεί κανείς, λαμβάνοντας υπόψη, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου είναι ο πρώτος Δήμος σε όλη την Ελλάδα που ολοκλήρωσε με επιτυχία τα πρώτα στάδια αξιολόγησης του προτεινόμενου από αυτόν, έργου. Συνεπώς, θα ακολουθήσει η διαδικασία ωρίμανσης του έργου και η χρηματοοικονομική του αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, ο «Αθλητικός Πολυχώρος-Sportsclub» θα έχει ως βασικό πυρήνα, ένα Κολυμβητήριο και ένα εξειδικευμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, όπου θα πραγματοποιούνται φυσικοθεραπείες, αποκαταστάσεις τραυμάτων και αντιμετώπιση μυοσκελετικών πόνων.

Με σκοπό πάντα την ενίσχυση του αθλητισμού ο Δήμος Μαρκοπούλου θα έχει την ευκαιρία να χαρεί ένα τόσο μεγάλο έργο, μη δαπανώντας μάλιστα, ούτε ένα Ευρώ για την υλοποίησή του, αφού δέσμευσή του, αποτελεί μόνο η παραχώρηση του οικοπέδου εγκατάστασης του Πολυχώρου. Την πραγματοποίηση του έργου αναλαμβάνει ιδιώτης, ύστερα από τη διεξαγωγή πλειοδοτικού διαγωνισμού και καθώς πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό Επιδοτούμενο Πρόγραμμα (JESSICA), οι όροι δανεισμού θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί για τον επενδυτή.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειές του, για την ενίσχυση του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, καθώς στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, αποτελούν μία ουσιαστική και θετική διέξοδο, για όλους τους δημότες μας, από το βάρος των προβλημάτων της καθημερινότητας.