27/12/2012

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ «ΑΡΤΕΜΙΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Κατάμεστο ήταν, το πλήρως ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. από εκατοντάδες δημοτών, που έσπευσαν να απολαύσουν από κοντά τη χριστουγεννιάτικη μουσική συνάντηση της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και της Φιλαρμονικής του Δήμου, όπως και να τιμήσουν τους εισαχθέντες μαθητές της πόλης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, στην ειδική τελετή βράβευσης που ακολούθησε.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σεμνή, αλλά ιδιαίτερα συγκινητική τελετή ονοματοθεσίας της νέας αίθουσας εκδηλώσεων 140 θέσεων, με την ονομασία Αίθουσα Πολιτισμού – Πολυχώρου «Νικολάου και Κωνσταντίνου Μεθενίτη», παρουσία της μητέρας και της κόρης-αδελφής των παραπάνω, πρόωρα χαμένων, συμπολιτών μας.

Η Δημοτική Αρχή θεώρησε υποχρέωσή της, να τους τιμήσει αφού έμπρακτα είχαν αποδείξει την αγάπη στο συνάνθρωπο, με την αδιάλειπτη προσφορά τους - από την πρώτη στιγμή ίδρυσης - του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου. Σε συμβολικό επίπεδο επίσης, τιμήθηκαν στο πρόσωπό τους, μέλη των οικογενειών Μεθενίτη-Γέγου-Πίνη, απώτεροι συγγενείς των οποίων, ίδρυσαν και λειτούργησαν τον Κινηματογράφο «Άρτεμις».

Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα, με τη Χορωδία του ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου, σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνους, υπό τη διεύθυνση της κας Στέλλας Πετούρη, δίνοντας τον απαραίτητο εορταστικό τόνο, συνοδευόμενη στην πρώτη της εμφάνιση, από τη νέα παιδική και νεανική Χορωδία, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους», του Δήμου Μαρκοπούλου. Πρωτιά σημείωσε όμως και η νέα Φιλαρμονική του Δήμου μας, αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά συναυλιακά στο χώρο του «Άρτεμις», υπό τις οδηγίες του νέου μαέστρου της, κ. Δημήτρη Βασιλάκη, με γνωστά κινηματογραφικά και εορταστικά μουσικά θέματα και τζαζ «αποδράσεις», που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.
















Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με την τιμητική τελετή βράβευσης, των εισαχθέντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.), από τον Δήμαρχο, από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Πολιτευτές Αττικής κ. κ. Απόστολο Σταύρου και Νίκο Καντερέ, Διευθυντές Σχολείων και Ιερείς - εκπροσώπους των δύο Ενοριών της περιοχής μας.

Τους τέσσερεις (4) πρώτους αριστεύσαντες μαθητές: Καλαφαράκη Παναγιώτα (Ιατρική Κρήτης), Παπαγεωργίου Νικόλαο (Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.), Ευαγγελίου Χριστίνα (Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.) και Μακρόπουλο Ανδρέα (Ιατρική Κρήτης), βράβευσε και ο Τομεάρχης Σχέσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Γιώργος Ζαχαριάδης, ο οποίος τους παρέδωσε εκ μέρους του Αερολιμένα, χρηματικό βραβείο χιλίων (1.000) Ευρώ.