17/12/2012

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου στον Δήμο μας. Έχοντας ως αφετηρία την υλική βοήθεια των οικογενειών που χρήζουν στήριξης, εξασφαλίζοντας τα απολύτως απαραίτητα είδη διατροφής και ρουχισμού, η αρωγή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επεκτείνεται επιτυχώς και στον τομέα παροχής υπηρεσιών.

Κατανοώντας τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν σήμερα πολλές οικογένειες, στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής κρίσης και τη μη δυνατότητα πολλών εξ αυτών, να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους για την παρακολούθηση ξένων γλωσσών ή των σχολικών μαθημάτων σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης για την ενίσχυση των γνώσεών τους, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, την υποστήριξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου από τον Δήμο μας.

Η ανταπόκριση των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης στο κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου, να στηρίξουν και να ενισχύσουν τις υπηρεσίες που παρέχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, δίνοντας το δικαίωμα δωρεάν πρόσβασης στην ιδιωτική εκπαίδευση σε μαθητές και μαθήτριες οικογενειών που αδυνατούν, λόγω τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, να καταβάλουν τα απαιτούμενα δίδακτρα, ήταν συγκινητική.

«Ποδαρικό» έκαναν τα Φροντιστήρια ΑΚΑΔΗΜΟΣ, προσφέροντας τέσσερις (4) δωρεάν θέσεις για τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Η ευαισθησία του κου Γιώργου Πασσά και της κας Όλγας Ζαχαράκη να συμπαρασταθούν σε οικογένειες και μαθητές που «θέλουν, αλλά δεν μπορούν», αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση! Μέχρι στιγμής, έχουν αξιοποιηθεί οι δύο (2) θέσεις, ενώ, μόλις προκύψουν νέες ανάγκες, θα επωφεληθούν από τις εναπομείναντες δύο, νέοι μαθητές.

Εντυπωσιακή ήταν, εν συνεχεία, η προσφορά του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «So Easy» και της κας Ελένης Τούντα, το οποίο μας διαθέτει συνολικά, είκοσι πέντε (25) θέσεις σε συγκεκριμένα τμήματα που έχει τη δυνατότητα να εντάξει επιπλέον μαθητές. Οι διαδικασίες για την ένταξη των παιδιών στις αίθουσες, έχουν ήδη ξεκινήσει!

Την επιθυμία της να προσφέρει πέντε (5) δωρεάν θέσεις στο Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών της, μας εξέφρασε και η κα Χρυσούλα Σταυρίδου, συνεχίζοντας έτσι την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για τη στήριξη των παιδιών, που το έχουν ανάγκη.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών που δικαιούνται να κάνουν χρήση των παραπάνω προσφορών και «διψούν» για μάθηση, αποτελεί την αποζημίωση όλων όσων συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, διότι η Παιδεία και η Εκπαίδευση, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι, προτεραιότητα όλων μας.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του εδώ και ένα χρόνο, καταβάλλοντας καθημερινά προσπάθειες, προκειμένου να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς, τη σύγχρονη πρόκληση, της διαρκώς επεκτεινόμενης φτώχειας, στην πόλη μας!

Η συνέχιση και επέκταση σε άλλους τομείς, του εξαιρετικού έργου που προσφέρει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, αποτελεί υπόθεση και στοίχημα όλων μας, το οποίο δεν είμαστε σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να χάσουμε!

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, στο 22990-20173-4.