27/12/2012

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ


Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) διοργανώνει και προσκαλεί, όλους τους μικρούς μας φίλους, στην παιδική παράσταση: «Νιφάδες, σταγόνες, ηλιαχτίδες, αερόπλοια και λυγισμένα φύλλα», του Κουκλοθεάτρου «ΧΑΡΧΟΥΤ» του Χρήστου Αυτσίδη, την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».

Στην παράσταση, που φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, σε σχέση με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, στην αδιάκοπη ροή της φύσης, συμμετέχουν είκοσι (20) κούκλες, τα σκηνικά είναι κινούμενα και επενδύεται με ζωντανή μουσική φυσαρμόνικας.

Στην υπόθεση του έργου, παρακολουθούμε δυο φύλλα να λυγίζουν και να ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν ένα συγκλονιστικό χαρούμενο χορό, που θα τελειώσει με μια συγκινητική πτώση στο χώμα, για να γίνουν λίπασμα και να δώσουν ζωή στο λουλουδόσπιτό τους.

Εμφανίζεται όμως ο άνθρωπος και τα μαζεύει, για λόγους καθαριότητας, στερώντας τους έτσι τη συνέχειά τους, μέσα στον κύκλο της ζωής. Ο άνθρωπος συνεχίζει να επεμβαίνει και στις σταγόνες-ποτιστές, στις νιφάδες του χιονιού, ακόμη και στην ευεργετική προσφορά του ήλιου στη ζωή.

Τα πλάσματα του δάσους προσπαθούν με κάθε τρόπο, να απομακρύνουν τις ανθρώπινες παρεμβάσεις από το χώρο τους, θέλοντας να διαδέχονται φυσικά οι τέσσερεις εποχές, η μια την άλλη…

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σας περιμένουμε όλους, για να απολαύσετε την πρωτότυπη αυτή παράσταση!