11/12/2012

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, καλεί το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, σε κοινές δράσεις, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις μπροστά στα αρμόδια Υπουργεία

Λυπούμαστε ιδιαίτερα που ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο-Ράφτη, επέλεξε αυτός, τον άκαρπο τρόπο της ανταλλαγής επιστολών, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο. Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο, δηλώνουν αρχικά στην επιστολή-απάντησή τους, πως δεν είχαν πρόθεση να εμπλακούν σε «ανταλλαγή ανούσιων επιστολών», αφού εξ αρχής, αυτόν τον τρόπο υιοθέτησαν. Επιπλέον είναι ο μοναδικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που δεν ζήτησε και ως επακόλουθο, δεν πραγματοποίησε  ραντεβού με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, πριν προχωρήσει στην υιοθέτηση της οδού των επιστολών!

Εντύπωση προκαλεί η επιμονή και εμμονή του Συλλόγου με την Κ.Δ.Ε.Μ., αφού συνεχίζει ψευδέστατα και ανακριβώς, να ισχυρίζεται πως έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τους ανάγκες των σχολείων, προβάλλοντας αυτούσιους τους ανυπόστατους ισχυρισμούς και τα παράνομα, λανθασμένα επιχειρήματα της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας». Τυχαίο; Μάλλον όχι! Επαναλαμβάνουμε ξανά ότι οι τομείς που νόμιμα επιτρέπεται να δαπανήσει χρήματα η Κ.Δ.Ε.Μ., είναι πολύ συγκεκριμένοι και είναι μόνο οι εξής: Πολιτισμός, Αθλητισμός, Περιβάλλον και Υγεία!

Εκτός βέβαια, εάν δεχθούμε την άποψη του κ. Αδάμου, ότι τα σχολεία είναι Πολιτισμός. Πρόκειται σαφώς για ένα «λογοτεχνικό», πολύ γλαφυρό και «πιασάρικο»  σχήμα, αλλά είναι οφθαλμοφανές, πως ένα τέτοιο επιχείρημα ενώπιον δικαστικών λειτουργών και οικονομικών ελεγκτών θα τύγχανε άπλετου γέλιου!

Θεωρούμε επίσης υποχρέωσή μας να τονίσουμε, πως ο Σύλλογος δεν είπε την αλήθεια, όσον αφορά μία σειρά γεγονότων, όπως τη μη έγκριση αγοράς τριών (3) CD-players από τον Δήμο Μαρκοπούλου, την υποτιθέμενη και ανύπαρκτη δήλωση της Αντιδημάρχου, κας Μαρίας Κιμπιζή, ότι είναι παράνομες οι δωρεές, ενώ εκείνη είχε διευκρινίσει πως παράνομες είναι οι συνδρομές από τα παιδιά, καθώς επίσης και για την μη υπαρκτή δαπάνη των 10.000 Ευρώ για την αγορά roller σκίασης για το Πολιτιστικό Κέντρο, αφού ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία συλλογής προσφορών, μετά την ολοκλήρωση της οποίας, θα γίνει οικονομικός έλεγχος από τη διαπαραταξιακή οικονομική επιτροπή, προκειμένου να καταλήξουμε στην πιο συμφέρουσα λύση. Επιπλέον, ουδέποτε η κα Κιμπιζή είπε τη φράση «ποιος σας είπε να μείνετε εκει;», όπως ψευδώς συνεχίζετε να υποστηρίζετε.

Στην εν λόγω επιστολή, συμπεριλαμβάνονται κι άλλες ασάφειες, τις οποίες δεν κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε, καθώς λύσεις δεν δίνονται μέσα από επιστολές, αλλά από πράξεις!

Σαφώς και αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα των αιτημάτων σας, αλλά έχετε επιλέξει λάθος τρόπο διεκδίκησής τους.

Στα περισσότερα από τα ζητήματα, τα οποία θίγονται στις επιστολές του Συλλόγου, αναφερθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαρκοπούλου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 3/12/2012, αναλώνοντας συνολικά περίπου δύο (2) ώρες, κάνοντας διάλογο με τους Γονείς που παρέστησαν από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο-Ράφτη. Εκεί δόθηκαν εξηγήσεις, ενώ προγραμματίστηκε ραντεβού μεταξύ του Δημάρχου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να ξανασυζητηθούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει το σχολείο και να ακολουθήσει κοινή και οργανωμένη προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων.

Τονίζουμε και πάλι, πως οι πιέσεις πρέπει να υπάρξουν προς τα αρμόδια Υπουργεία, καθώς από εκείνα εξαρτώνται τα μείζονα θέματα που απασχολούν την Παιδεία, με πρωτεύον βέβαια, αυτό της μεταφοράς των μαθητών. Λύσεις θα δοθούν μόνο μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις, στις οποίες το παρών πρέπει να δώσουν όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και αιρετοί!

Η αρχή συμμετοχής των Συλλόγων σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις μπορεί να γίνει από τη συμμετοχή τους αύριο, Τετάρτη και ώρα 11 π.μ., μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου θα παρευρεθούν όλοι οι Δήμοι της Αττικής.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης