04/12/2012

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ


Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε η 11η Συνάντηση Χορωδιών, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Άρτεμις», στο Μαρκόπουλο.

Οι συμμετέχουσες χορωδίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ, του Δήμου Μαρκοπούλου, και του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, μας προσέφεραν μια αξέχαστη βραδιά, ταξιδεύοντάς μας μουσικά, με τραγούδια αγαπημένων μας συνθετών, όπως Θεοδωράκης, Χατζηδάκις, Σπανός, Χατζηνάσιος, Καλδάρας, Νικολόπουλος, μέχρι τη δημοτική μας μουσική, spiritualEmma Shapplin, μαντολινάτα, ιταλική μουσική και έργα κλασσικής μουσικής που παρουσίασαν σοπράνο και τενόρος, από την Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την αφοσίωση τους, στην επιτυχία και συνέχιση του - καθιερωμένου πλέον - θεσμού των Συναντήσεων των Χορωδιών, ανέδειξε την καθοριστική του σημασία, τόσο στην πολιτιστική ζωή, όσο και το ρόλο του ως πρώτη, άμεση διέξοδο από την κρίση, γεγονός που αποτελεί και προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Μαζί με την καλλιτεχνική της επιτυχία, η εκδήλωση πέτυχε και σε έναν ακόμη τομέα, εξίσου ή και περισσότερο σημαντικό: Κατάφερε να προσελκύσει τη μαζική ανταπόκριση του κοινού, στο κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου, για προσφορές τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Γεγονός που αποδεικνύει, ότι ο πολιτισμός, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, τελικά συμπορεύονται.