19/11/2012

Λανθασμένα και ανακριβή, για μία ακόμη φορά, τα επιχειρήματα της παράταξης ''Ανθρώπινη Πόλη - Λύσεις Ζωής'', για το θέμα της Αποχέτευσης


Υποχρέωση αποσαφήνισης των πραγμάτων, ισχυρίζεται πως είχε η δημοτική παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής», σχετικά με το θέμα της Αποχέτευσης του Δήμου Μαρκοπούλου. Απ’ ότι φαίνεται, μάλλον είχε υποχρέωση να εκτεθεί, για μία ακόμη φορά δημόσια, εμμένοντας σε αναληθείς ισχυρισμούς.

Συγκεκριμένα, είναι θλιβερό, τόσο η μείζων Αντιπολίτευση, όσο και ο Δημοτικός της Σύμβουλος κύριος Λεωνίδας Μπέης, με συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα, να συνεχίζουν να αμφισβητούν ψευδώς την, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 3412, απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για ένταξη της πράξης «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ», ύψους 9,77 εκατομμυρίων Ευρώ. (Αναρτητέα και στο Διαδίκτυο, με αριθμό ΑΔΑ Β 4437Λ7-091, στις 14/3/2012.)

Το γεγονός, της μέχρι τώρα εκταμίευσης του ποσού των 3,2 εκατομμυρίων Ευρώ και έναρξης εργασιών, για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Μαρκοπούλου, δε σημαίνει ότι δεν έχει εγκριθεί και κλειδωθεί το υπολειπόμενο ποσό, για το έργο της Αποχέτευσης!

Σε αυτή τη φάση, προωθούνται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση, προκειμένου να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου της Β’ φάσης στον Δήμο Μαρκοπούλου. Άραγε, τι από τα παραπάνω, δεν είναι κατανοητό για την παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής»;

Τέλος, απογοητευτικό είναι το γεγονός της μη αποδοχής και της μη συμφωνίας της μείζονος Αντιπολίτευσης, στην ΟΜΟΦΩΝΗ, με μοναδική εξαίρεση εκείνη, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για άρση της προσφυγής του Δήμου Μαρκοπούλου κατά της κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού Κορωπιού – Παιανίας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόκειται για μία απόφαση που χαιρετίζει όλη η Αν. Αττική, καθώς ξεμπλοκάρει το συνολικό έργο της Αποχέτευσης για τους Δήμους Μαρκοπούλου, Σαρωνικού, Κορωπίου και Παιανίας.

Δυστυχώς, αλλά με την στάση της, η «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής», θα είναι η μοναδική πολιτική παραφωνία, στη θετική αυτή απόφαση, που ουσιαστικά προωθεί τις διαδικασίες για την απόκτηση επιτέλους Αποχετευτικού Δικτύου στην Αν. Αττική.