01/11/2012

Έξυπνοι και φιλικότεροι προς το περιβάλλον τρόποι καλύτερης και οικονομικότερης διαβίωσης

Οι Εθελοντές Πόρτο Ράφτη διοργανώνουν μία ημερίδα με θέμα "Καθημερινοί τρόποι εξοικονόμησης  χρημάτων- ενέργειας  και διαχείρισης φυσικών πόρων" το Σάββατο 10 Νοεμβρίου  στο Πόρτο Ράφτη στην Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη 24 (απέναντι από πλακάκια Παπαζής) στις  10.30 το πρωί  μέχρι τις 14.30.

Η ομιλήτρια Κυρία  Ελένη Σβορώνου Υπεύθυνη Προγράμματος Κατάρτισης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της  WWF Ελλάδας λέει: Σε καιρούς οικονομικής κρίσης η εξοικονόμηση ενέργειας αναδεικνύεται ως πρώτη προτεραιότητα. Όχι μόνο για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, αλλά κυρίως για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών κάθε νοικοκυριού.

Στην ημερίδα  αυτή, θα μιλήσουν επιστήμονες  μελετητές αρθρογράφοι συνεργάτες - συντονιστές κλιμακίων κλπ, από τους:  Διεθνείς μη κερδοσκοπικές οργανώσεις  περιβαλλοντικής προστασίας WWF, ανανεώσιμες πηγές αιολικής ενέργειας ΣΠΙΘΑΡΙ,  OPEN SOURCE  ECOLOGY , διαχειρίσεις νερού λυμάτων και στερών αποβλήτων ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΠΕ, ιστοσελίδες πράσινης ενημέρωσης PRASINIZO.GR ,  Έλεγχο Ποιότητας Περιβάλλοντος ΚΕΠΠΕ, κτιριακές κατασκευές  ενεργειακής  εφαρμογής  και διαχειρίσεις υδατικών πόρων και περιβάλλοντος ΕΒΗΣ.

 Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν προβολές για το πώς με έξυπνους τρόπους θα εξοικονομηθούν χρήματα από την καθημερινότητα, από  την ρύθμιση της θερμοκρασίας νερού και χώρων, από τον φωτισμό, από την χρήση ηλεκτρικών συσκευών  από την μετακίνηση με το αυτοκίνητο και  επίσης για το πως κατασκευάζεται ένα κτίριο με πλήρη εκμετάλλευση περιβαλλοντικών πηγών ενέργειας.

Θα αναλύσουν ποια είναι τα οφέλη της ανακύκλωσης του καθημερινού νερού και των οικιακών απορριμμάτων- κομποστοποίηση-  και  το πως αυτά κατασκευάζονται. Θα αναφερθούν στις ωφέλειες της διαχείρισης  της αιολικής και ηλιακής ενέργειας , δείχνοντας  απλούς τρόπους εφαρμογής.

Ο σκοπός της οργάνωσης αυτής της ημερίδας είναι να παρουσιάσουμε στους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη και του Δήμου Μαρκοπούλου  τρόπους με τους οποίους θα βοηθηθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Ειδικά επειδή  η περιοχή του Πόρτο Ράφτη ενδείκνυται για το ξεκίνημα μιας οικολογικής  διαβίωσης που μπορεί να αποτελέσει και μοντέλο προς μίμηση , θέλουμε   μέσα από αυτή την πρώτη ημερίδα να ενημερώσουμε  τους παρευρισκόμενους για το πώς κανείς μπορεί να  διαχειρίζεται  και να εκμεταλλεύεται τις δωρεάν πηγές ενέργειας. Πιστεύουμε πως είναι χρέος μας να διαδώσουμε  το ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε  τις  περιβαλλοντικές επιβαρυντικές  πηγές ενέργειας με οικολογικές , να προσαρμοστούμε σ ένα νέο τρόπο ζωής και έτσι συνειδητά να βαδίσουμε προσφέροντας  ένα καλύτερο μέλλον στους  απογόνους μας και έναν βιώσιμο πλανήτη.

Τηλ. Επικοινωνίας 2299 400-811