27/11/2012

ΘΕΣΗ – ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2013-2014

Το συμπέρασμα τοπικής διαδικτυακής εφημερίδας, αναφορικά με τη στάση και τη σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαρκοπούλου, για τη δακτυλοδεικτούμενη και τραγικά λανθασμένη θέση του κ. Αδάμου και της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», όσον αφορά στην πολιτική που θα υιοθετήσει ο Δήμος Μαρκοπούλου για τη διαθεσιμότητα και απόλυση των εργαζομένων του Δήμου, είναι τουλάχιστον άτοπο και πρόχειρα βγαλμένο.

Διαβάζοντας προσεκτικότερα την, υπογραφόμενη από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κο Σωτήρη Μεθενίτη, σχετική ανακοίνωση, θα διαπιστώσετε πως η αξιοκατάκριτη θέση της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», αφορά, όχι μόνο στο έτος 2012, οπότε όντως δεν κινδυνεύει κάποιος εργαζόμενος του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά και τα επόμενα δύο έτη, 2013-2014, όταν είναι εκατό τοις εκατό βέβαιο, πως ένα σεβαστό ποσοστό των υπαλλήλων του Δήμου, θα έρθει αντιμέτωπο με τις παράλογες απαιτήσεις της Κεντρικής Διοίκησης για διαθεσιμότητα – απόλυση.

Ο κ. Αδάμος αρνείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και υπερασπιζόμενος τη δήθεν νομιμότητα, καταρρακώνει τους εργαζομένους, όχι μόνο του Δήμου Μαρκοπούλου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, μη κατανοώντας το συμβολισμό της κίνησης, μέσα από την οποία καθιστούμε σαφές, ότι δεν θα γνέψουμε καταφατικά σε καμία απολύτως απόλυση, που σκοπό έχει την εξόντωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς για τον κύριο Αδάμο, το 2013 είναι εδώ, στο κατώφλι της πόρτας, οπότε άμεσα θα κληθεί να υπερασπίσει την ανυπόστατη θέση της παράταξής του. Τότε η αγωνία του περί «χρησιμότητας και αποτελεσματικότητας» της παράταξής του, θα… δικαιωθεί, όταν ο Δήμος Μαρκοπούλου, μη έχοντας το απαραίτητο προσωπικό και αναγκαίους πόρους, δεν θα μπορεί να φέρει εις πέρας, ούτε τις βασικές του αρμοδιότητες;

Ο καθένας, είναι υπεύθυνος των πράξεων και των θέσεων των οποίων υπερασπίζεται. Η «Δύναμη Ελπίδας» δεν μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ το δάκτυλό της. Τάχθηκε απέναντι από τους εργαζομένους και αυτό είναι γεγονός.

Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν αγωνίζεται για το χειροκρότημα, όπως αφελώς υποστηρίζετε. Το σίγουρο είναι, πως θα ακολουθήσει η αποδοκιμασία από την πλευρά των πολιτών, αποδέκτης της οποίας δεν θα είναι σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή.
  
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.