28/11/2012

Ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος συναντά τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου

Με μεγάλη χαρά και τιμή, υποδέχθηκαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, τον περίφημο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου, τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012.

Χάρη στις προσωπικές ενέργειες της καθηγήτριας μουσικής του Σχολείου, κας Μαρίας Μουσέτη, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον μεγάλο συνθέτη, να του μιλήσουν, αλλά και να τραγουδήσουν με τη συνοδεία του ιδίου στο πιάνο!

Η επίσκεψη του κυρίου Γιάννη Μαρκόπουλου, είχε προγραμματιστεί για την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου, αλλά καθώς δεν μπόρεσε εκείνη την ημέρα, δεσμεύτηκε να συναντήσει τους μαθητές εντός των επόμενων ημερών και φυσικά, κράτησε την υπόσχεσή του, χαρίζοντας αξέχαστες, συγκινητικές στιγμές σε μαθητές και καθηγητές. Το όμορφο κλίμα συμπλήρωσαν οι μεταλλικές δημιουργίες του γλύπτη Πέτρου Κορωναίου, που κοσμούσαν το Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι παρευρισκόμενοι μαθητές και μαθήτριες, υπέβαλαν μάλιστα και μερικές ερωτήσεις στο συνθέτη, σχετικά με τη σύγχρονη μουσική, αλλά και το γενικότερο πολιτικό – οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα. Κεντρικό νόημα των απαντήσεων του συνθέτη, είναι πως η λύση στα όποια προβλήματα, θα αναδυθεί μέσα από τα παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου.

Τέλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κα Μαρία Κιμπιζή, καθώς επίσης και οι καθηγητές, κάλεσαν τον μεγάλο συνθέτη να τιμήσει ξανά με την παρουσία του τον Δήμο Μαρκοπούλου, δίνοντας όμως αυτή τη φορά τη δυνατότητα να τον απολαύσει, ένα ευρύτερο κοινό των πολιτών.