15/10/2012

Καθαρισμός αιγιαλού Πόρτο Ράφτη από το Σώμα Εθελοντών Πόρτο Ράφτη


Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση κατοίκων των περιοχών  Πόρτο Ράφτη και Μαρκοπούλου πραγματοποιήθηκε η δράση των Εθελοντών Πόρτο Ράφτη, το Σάββατο στις 6 του Οκτώβρη 2012 , για τον καθαρισμό του αιγιαλού των περιοχών Κορώνη - Αυλάκι - Καλός Γιαλός. 

Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους εθελοντές,  μέλη και μη, καθώς και τους 3 εθελοντές της  Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Μαρκοπούλου, το Λιμενικό Ταμείο για την παροχή των  υλικών καθαρισμού και  την χορηγό εταιρία Αutomania και Autocare. 


Επίσης ευχαριστούμε τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πόρτο Ράφτη (ΙΟΠΟΡ), στο Αυλάκι, για την υποστήριξή του στην άνω δράση μας και την φιλοξενία των δωρεάν μαθημάτων μας που ξεκινούν στις 6 Νοεμβρίου. Φωτογραφίες και πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας  www.ethelontesportorafti.com.
                                                                     
Μάρη Ηλιάδη
Επικεφαλής του Σώματος Εθελοντών Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου








Σχόλιο Γραφείου Τύπου Δήμου Μαρκοπούλου

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των Εθελοντών Πόρτο Ράφτη στις 6/10, για τον καθαρισμό του αιγιαλού των περιοχών Κορώνη - Αυλάκι - Καλός Γιαλός, την οποία θεωρούμε ιδιαίτερα θετική, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε, κάποιες παραλείψεις.

Στη δράση, συμμετείχε η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, με πέντε (5) και όχι τρεις (3) εθελοντές, όπως και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που προσέφερε τα είδη καθαρισμού. Επίσης, δεν αναφέρθηκε καν η συμμετοχή της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Μαρκοπούλου, με ένα (1) φορτηγό και υπάλληλο που έκανε την φόρτωση των απορριμμάτων.

Μας κάνει πραγματική εντύπωση, η αρνητική αντίδραση ορισμένων  στη συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου, σε αντίστοιχες δράσεις και η προσπάθεια αποσιώπησής της, σε βαθμό εξαφάνισης! Κρίμα…
  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ