23/10/2012

Ενημερωτική ομιλία: Αντιμετωπίζοντας την Αιτία πίσω από τα Συμπτώματα των Μαθησιακών Δυσκολιών


Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η πρότυπη εκπαιδευτική και αναπτυξιακή μονάδα «Child Development Center», διοργανώνουν ενημερωτική ομιλία με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αντιμετωπίζοντας την Αιτία πίσω από τα Συμπτώματα», το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6.30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου (2ος όροφος).

Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο νευροεπιστήμονας M. SC, νευροαναπτυξιολόγος INPP, ειδικός εκπαιδευτικός M.Ed, ATS και φωτοηχοθεραπευτής κ. Γιάννης Χατζηδιάκος, ο οποίος θα εξηγήσει, πως η σημερινή κοινή πρακτική στα διάφορα κέντρα, είναι εγκλωβισμένη σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των δευτερογενών συμπτωμάτων, όπως οι δυσκολίες στην ανάγνωση, την κατανόηση, τη γραφή, τη μνήμη, τη συμπεριφορά κ.τ.λ., που δεν οδηγεί πουθενά, τόσα χρόνια που εφαρμόζεται. Ο λόγος έγκειται στο γεγονός, ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση, αφού κανένας δεν αναρωτήθηκε: «Είναι το παιδί έτοιμο για να διδαχθεί αυτές τις ικανότητες πλήρως; Μήπως δεν είναι φυσικά έτοιμο να δεχθεί τη γνώση;»

Οι σύγχρονες μέθοδοι, αντιμετωπίζουν την Αιτία και όχι τα Συμπτώματα, δίνοντας οριστική λύση σε όλες τις μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες,. Οι μέθοδοι είναι εντελώς φυσικές και τις απολαμβάνουν τα παιδιά. Ουσιαστικά, δίνεται μια «δεύτερη ευκαιρία» στον εγκέφαλό τους, να αποκτήσει τις ικανότητες που δεν μπόρεσε, καθώς αναπτυσσόταν. Η αλλαγή των παιδιών είναι ορατή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αποτελούν το επιστέγασμα, πολλών χρόνων έρευνας διακεκριμένων επιστημόνων και έχουν βοηθήσει χιλιάδες παιδιά, σε όλο τον κόσμο, να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους και να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, θα έχουν την ευκαιρία, να γνωρίσουν από κοντά τις μεθόδους αυτές και να διαπιστώσουν, πως η διεγερτική φωτοθεραπεία, η μουσική των συχνοτήτων και οι αναπτυξιακές ασκήσεις, μπορούν να εξαλείψουν σημαντικά τις δυσκολίες του παιδιού και να του αυξήσουν αισθητά, τη σχολική του επίδοση, ξεκλειδώνοντας τις ικανότητές του.

Το νέο Πρόγραμμα της πρότυπης εκπαιδευτικής και αναπτυξιακής μονάδας «Child Development Center», για την αύξηση των εκπαιδευτικών ικανοτήτων, είναι προσιτό για όλους τους γονείς, που θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά τα παιδιά τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη την κράτηση θέσης, στα τηλ. 6983 139052 και 210 6625185.