05/10/2012

Ο ΑΝΟΥΣΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Κ.Δ.Ε.Μ. ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!


Απαράδεκτη πολιτικά και κυρίως δεοντολογικά κρίνει η Δημοτική Αρχή, την επιστολή της Προϊσταμένης του Ο.Α.Ε.Δ. Μαρκοπούλου, Δημοτικής Συμβούλου και μέλους της «Δύναμης Ελπίδας», κας Αγγελικής Τεμπονέρας, μέσω της οποίας ζητά, μετά, από ανώνυμη (;) «καταγγελία» να μάθει εάν η λίστα δημοτών του Δήμου Μαρκοπούλου που παραθέτει, διατηρούσε κάποια σχέση εργασίας με το Δήμο ή την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρησή του (Κ.Δ.Ε.Μ.).

Προφανέστατα, είμαστε αντιμέτωποι με μία ακόμη προσπάθεια πολιτικής επίθεσης κατά της Δημοτικής Αρχής και υπονόμευσης της Κ.Δ.Ε.Μ., η οποία υπενθυμίζουμε, πως για πρώτη φορά, μετά από μία σειρά καταστροφικών ετών, όσον αφορά στην οικονομική της βιωσιμότητα, κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια, να κάνει το τεράστιο άλμα, από την υπερχρέωση στην κερδοφορία εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ.

Ο ανηλεής πόλεμος που έχει πυροδοτήσει η «Δύναμη Ελπίδας», απ’ όπου προφανώς προήλθε και η «καταγγελία» κατά των εργαζομένων, βρίσκει απέναντί της την Δημοτική Αρχή, η οποία θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο μέσο, τα εξιλαστήρια θύματα της κας Αγγ. Τεμπονέρα και του κου Γ. Αδάμου, που δεν είναι άλλα από τους εργαζόμενους!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, δεν πρόκειται να προβεί σε καμία γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων εργαζομένων, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ την πολιτική και νομική ευθύνη γι’ αυτό, αναλαμβάνει προσωπικά ο ίδιος, ο Δήμαρχος, κος Σωτήρης Μεθενίτης.

Καλό θα ήταν επίσης, η κα Αγγ. Τεμπονέρα, εάν διαθέτει πλέον την ελάχιστη πολιτική ευθιξία και αφού δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους ρόλους της και λειτουργεί ως υπηρεσιακός διεκπεραιωτής των καταγγελιών της παράταξής της, να απευθυνθεί στην Υπηρεσία της και να ζητήσει για λόγους στοιχειώδους δεοντολογίας, την μετάθεσή της στον όμορο Δήμο Κρωπίας, ως στέλεχος του Ο.Α.Ε.Δ. ή όπου αλλού θέλει.

Κι’ αυτό, γιατί τελείως  αντιδεοντολογικά, συγχέει τους δύο ρόλους της, αυτόν της Δημοτικής Συμβούλου και αυτόν της Προϊσταμένης του Ο.Α.Ε.Δ., ακόμα και στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου δεν μπορούσε να αποφασίσει, με ποια ιδιότητα λάμβανε το λόγο!

Στο όνομα λοιπόν, των μικροπολιτικών παιχνιδιών που η «Δύναμη Ελπίδας» έχει υιοθετήσει, η κα Αγγ. Τεμπονέρα δεν διστάζει να κάνει «κατάχρηση» της επαγγελματικής της ιδιότητας, ζητώντας μάλιστα προχθές, κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να μιλήσει πρώτη και προσπαθώντας να «καπελώσει» άλλους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι, και προηγούνταν!

Εντυπωσιακό ακόμα είναι, πως ανάμεσα στην περίφημη «λίστα» της κας Αγγ. Τεμπονέρα, περιλαμβάνονται ονόματα μόνιμων υπαλλήλων του Δήμου, καθώς επίσης και του λογιστή – εξωτερικού συνεργάτη, που παρακολουθεί την ΚΔΕΜ!!

Παράξενο είναι επίσης, το γεγονός, ότι η Προϊσταμένη του Ο.Α.Ε.Δ. δια του ‘καταγγέλοντος’, ζητά να ενημερωθεί για τη φετινή χρονιά και μόνο (συγκεκριμένα από 01/03/2012), αδιαφορώντας για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πέρυσι. Μήπως άραγε, γιατί πέρυσι εργάστηκε στην Πλαζ Αυλακίου, σύζυγος στελέχους της «Δύναμης Ελπίδας»; Δυστυχώς, οι συμφεροντολογικές συμπεριφορές της ελάσσονος αντιπολίτευσης, έρχονται στην επιφάνεια για μία ακόμη φορά.

Ευελπιστούμε να λάβει σύντομα τέλος, ο ανούσιος πόλεμος που η «Δύναμη Ελπίδας» έχει κηρύξει κατά των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τους, προκειμένου να βρεθεί στα φώτα της δημοσιότητας, καθώς δεν μπορεί να «σκαρφιστεί» άλλους τρόπους για να το πετύχει.

Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή, θα προασπίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, που η «Δύναμη Ελπίδας», αδιάκοπα χτυπά.

Τέλος, το θέμα της συγκεκριμένης, εμφανώς μεθοδευμένης καταγγελίας της «Δύναμης Ελπίδας», θα συζητηθεί με δική μας πρωτοβουλία στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα προτείνουμε και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος!