25/10/2012

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Μαρκοπούλου. Το παρόν έδωσαν εκπαιδευτικοί, μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας, καθώς επίσης και της Ένωσης Γονέων. Στη συζήτηση που έλαβε χώρα, συμμετείχαν ακόμη η ψυχολόγος του Δήμου, κα Χριστίνα Νικολάου, η κοινωνική λειτουργός του Δήμου, κα Βάσω Σταύρου, ενώ φιλοξενούμενη ήταν η κα Γιώτα Παπανικολάου από το ΚΕ.Θ.Ε.Α (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), την οποία και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έλαβε την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της παραπάνω σύσκεψης, καθώς υπέπεσαν στην αντίληψή του στοιχεία, που μαρτυρούν την εξάπλωση του προβλήματος στην περιοχή. Ως μία πρώτη κίνηση, έγινε προσπάθεια αποτύπωσης του μεγέθους του προβλήματος των ναρκωτικών, μέσω της ανταλλαγής απόψεων των παρευρισκομένων, ενώ βούληση της Δημοτικής Αρχής, είναι η κλιμάκωση των ενεργειών, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, μέσω της διοργάνωσης περαιτέρω εκδηλώσεων.

Από τη συζήτηση προέκυψε πως, είναι απαραίτητη η προσέγγιση των εφήβων μαθητών, με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, σχετικά με τον κίνδυνο χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών που καιροφυλακτεί. Αναμένουμε λοιπόν, απάντηση από το ΚΕ.Θ.Ε.Α., προκειμένου να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματά μας, γύρω από αυτό το τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

Στόχος μας, είναι να αποτρέψουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό παιδιών, από το να μπουν στον κυκεώνα των ναρκωτικών ουσιών, καθώς η περιέργεια της στιγμής, μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα ζωής! Πρόθεσή μας, αποτελεί σαφώς και η ορθή ενημέρωση των γονέων, προκειμένου να αναγνωρίζουν από την πρώτη στιγμή τα συμπτώματα, που υποδηλώνουν την εμπλοκή των παιδιών τους με εξαρτησιογόνες ουσίες, πέρα από εκείνα της εφηβείας.

Γι’ αυτό, στρεφόμαστε προς τη διοργάνωση εκδήλωσης με στόχο την κατατόπιση των γονέων και κηδεμόνων γύρω από τα ναρκωτικά, αφού προηγηθεί επίσκεψη ψυχολόγων σε σχολεία, προκειμένου να επιτευχθεί μία άμεση επαφή με τους μαθητές.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, καλεί όλους να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην μάχη κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς η μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση και συμμετοχή σε δράσεις κατά των ναρκωτικών, συμβάλλει  καθοριστικά στην επιτυχία της κοινής μας αυτής προσπάθειας.

Με ιδαίτερη εκτίμηση,

η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού,

Μαρία Κιμπιζή