30/10/2012

Προσέχουμε τα μάτια μας «σαν τα Μάτια μας»

«Επειδή πρέπει να προσέχουμε τα μάτια μας σαν τα Μάτια μας» ήταν το σλόγκαν της ενημερωτικής ομιλίας, που έλαβε χώρα χθες, Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου.

Την εκδήλωση, που αφορούσε στην Υγεία των Ματιών, παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες, ενώ έδωσαν ραντεβού με την ομάδα ιατρών του «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» για την ερχόμενη Πέμπτη, Παρασκευή και Δευτέρα, 1 – 2 και 5 Νοεμβρίου 2012, στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου, όπου θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εξέταση. Το παρόν έδωσε και ο Διοικητικός Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, κος Χρήστος Γιαννάκης, καθώς επίσης και υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας.

Στον πρόλογό της,  η υπεύθυνη του Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, κα Θανασά Γεωργία, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της δράσης, η οποία τρέχει ήδη τέσσερα (4) χρόνια στο Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων των πολιτών γύρω από την υγεία των ματιών, την οποία δυστυχώς εκτιμάμε, αφού χάσουμε.

Την παρουσίαση έκαναν οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», επιμελητές και συντονιστές της όλης προσπάθειας, κ. κ. Μάρκος Βουτζουράκης και Ιωάννης Τσερβάκης, δίνοντας πληροφορίες γύρω από τις παθήσεις των ματιών και συγκεκριμένα για τον Καταρράκτη, το Γλαύκωμα, το Διαβήτη και την Ηλιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρόληψη, αλλά και στον τρόπο αντιμετώπισης των παθήσεων των ματιών.

Όπως προαναφέρθηκε, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται τις ημέρες 1 – 2 και 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρες 9 π.μ. – 12μ.μ., όπου θα υπάρχει σταντ στο χώρο της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μαρκόπουλου, με τη συμμετοχή ιατρών οφθαλμιάτρων και νοσηλευτών του Κ.Υ. και του Νοσοκομείου, οι οποίοι θα:

  • ενημερώνουν το κοινό για την σημασία της Υγείας των Ματιών
  • θα διενεργούν διαγνωστικό τεστ, για την πρόωρη ανίχνευση εκδηλώσεων της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
  • θα εκπαιδεύουν στον αυτοέλεγχο για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
  • θα διενεργούν οφθαλμολογικό έλεγχο με βυθοσκόπηση
  • θα διανέμουν το ενημερωτικό φυλλάδιο της δράσης
Σημειώνεται ότι, η δράση οργανώθηκε με την συνεργασία του Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής, κου Κουρή Αναστάσιου, των επιμελητών οφθαλμιάτρων κου Τσερβάκη Ιωάννη και κου Μακρή Γεώργιου, του Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας του Γ.Ν.Α. «Γ Γεννηματάς» και του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μαρκόπουλου κου Σερλεμέ Σπυρίδωνα. Συνδιοργανωτής υπήρξε ο Δήμος Μαρκοπούλου, ενώ την ευθύνη της οργάνωσης, υλοποίησης και αξιολόγησης της δράσης, έχει η υπεύθυνη του Γραφείου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας, κα Θανασά Γεωργία.