03/10/2012

ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΥΡΕΘΕΝΤΩΝ ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ


Αγαπητοί Συμπολίτες,

σας ενημερώνουμε ότι στις 14-9-2012 βρέθηκαν ανενεργά στρατιωτικά βλήματα, κατά τη διάρκεια εργασιών, που πραγματοποιούσε ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε οδό στο Πόρτο Ράφτη.

Άμεσα, ο Δήμος Μαρκοπούλου ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Μαρκοπούλου, για το περιστατικό και παρήγγειλε στον ανάδοχο του έργου «Άμεσες εργασίες αποκατάστασης βατότητας – προσβασιμότητας στην 3ηΠ.Ε. στο Πόρτο Ράφτη», τη διακοπή των παραπάνω εργασιών.

Τη συντομότερη δυνατή και ασφαλή απομάκρυνση των βλημάτων ανέλαβαν, ως αρμόδιος φορέας, τα Τάγματα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (Τ.Ε.Ν.Ξ.), που υπάγονται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ.).


Κατόπιν αυτού, στάλθηκε ήδη έγγραφο αίτημα του Δήμου προς τα ΤΕΝΞ, με το οποίο ζήτησε να του γνωστοποιηθεί το κόστος των εργασιών που απαιτούνται, για τον έλεγχο της περιοχής, όπου βρέθηκαν τα βλήματα, το οποίο, (κόστος) έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, για την πλήρη ανάληψη του από μέρους μας.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, προχώρησε στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και την εκταμίευση του απαιτούμενου ποσού, θέτοντας ως προτεραιότητα την περιφρούρηση της ασφάλειας των δημοτών του και την άμεση επίλυση του προβλήματος.