02/10/2012

Ο κος Αδάμος και οι Εργαζόμενοι στην Δημοτική Πλαζ Αυλακίου


Για πρώτη φορά στα χρονικά της μεταπολιτευτικής ιστορίας του Δήμου Μαρκοπούλου, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου 2012, έγινε με παρουσία της Αστυνομίας, μετά από αίτημα του κου Γιώργου Αδάμου και της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», σε μία τραγική, αν όχι γελοία προσπάθεια, με στόχο την μεθοδευμένη πόλωση και την καλλιέργεια εικονικών συνθηκών σύγκρουσης.

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, ήταν η σύσσωμη καταδίκη της παρουσίας αστυνομικών, τόσο από τη Συμπολίτευση, όσο και από τις παρατάξεις «Ανθρώπινη Πόλη-Λύσης Ζωής» και «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κο Γιάννη Πολίτη, ο οποίος και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γι’ αυτήν την ενέργεια του κ. Αδάμου.               

Εδώ και μερικές ημέρες, αλλά και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κος Αδάμος κάνει ρητή αναφορά σε «τραμπούκους» (εννοώντας τους απασχολούμενους στην Πλαζ Αυλακίου), που δήθεν τον έχουν στοχοποιήσει!

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο κ. Αδάμος έχει μετανιώσει, για το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που δημιούργησε στους απασχολούμενους στην Πλαζ, με τα ψεύδη του περί δήθεν παράνομων προσλήψεων στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου, αλλά και στην ίδια την επιχείρηση, η οποία έχει εξυγιανθεί και  παρουσιάζει μεγάλη κερδοφορία, μετά την ανάληψη της διαχείρισής της, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.  

Ο κ. Αδάμος θα πρέπει να μας ενημερώσει, αν αυτή είναι η άποψη που έχει για τους εργαζόμενους (τραμπούκοι) στον Δήμο Μαρκοπούλου. (Στο παρελθόν, τους είχε επίσης αποκαλέσει, «βολεμένους», «αργόμισθους» και «αναποτελεσματικούς»).       

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά, που ο κος Αδάμος επιτίθεται σε υπαλλήλους. Έχει επιχειρήσει, τουλάχιστον τρεις φορές, να οδηγήσει αρκετούς από αυτούς στην απαξίωση και στην απόλυση, με αλλεπάλληλες καταγγελίες και προσφυγές, οι οποίες, όλες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από τα αρμόδια δικαστικά όργανα του Υπουργείου Εσωτερικών και μάλιστα σε μια περίοδο, που η Κεντρική Διοίκηση αναζητά αφορμές, για να εφαρμόσει τις εντολές των δανειστών της χώρας, για απολύσεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Δυστυχώς, όλες αυτές οι κινήσεις του κου Αδάμου είχαν ένα όχι και τόσο ασήμαντο οικονομικό κόστος για τον Δήμο Μαρκοπούλου, για τη νομική υπεράσπιση των εργαζομένων.   

Επαναλαμβάνουμε, ότι ο ρόλος της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να είναι η συκοφάντηση και η δίωξη των εργαζομένων, ούτε η υπονόμευση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας, αλλά η κριτική στη Δημοτική Αρχή. Αν ο κος Αδάμος πιστεύει, πως μπορεί να πλήξει τη Διοίκηση, κυνηγώντας υπαλλήλους, τότε θα πρέπει όλοι μας, συμπεριλαμβανομένων και των έντιμων στελεχών της «Δύναμης Ελπίδας» να αναρωτηθούμε σοβαρά για τα κίνητρά του και το ήθος της «αντιπολιτευτικής» του τακτικής!

Πάντως, αν πραγματικά ενδιαφέρεται ο κος Αδάμος να μάθει για παράνομες προσλήψεις στον Δήμο Μαρκοπούλου, ας ρωτήσει το στέλεχος της παράταξής του, που με δική του ομολογία, «προσελήφθη» από τη διοίκηση Φώτη Μαγουλά και εργάστηκε παράνομα στον Δήμο για αρκετά χρόνια, εισπράττοντας «μαύρο χρήμα».

Είναι προφανές, ότι η Δημοτική Αρχή καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή απειλών, βίας και  καλλιέργειας εντάσεων και διχόνοιας, από όπου και αν προέρχεται. Πάντοτε, υπάρχει χώρος για την επίλυση των όποιων ζητημάτων, στη βάση ενός δημοκρατικού διαλόγου.

Η Δημοτική Αρχή όμως, πάντα δεσμευόταν και δεσμεύεται για την αυστηρή τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και για τη διαρκή και ανυποχώρητη υπεράσπιση, του ρόλου και του έργου των υπαλλήλων και απασχολούμενων στον Δήμο Μαρκοπούλου!