17/10/2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Καταρχάς, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη για τη σύγχυση και την αναστάτωση, αλλά  είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε εκ νέου την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της σύσκεψης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών. Όσον αφορά στην Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012, προέκυψε ημερίδα, στην οποία είναι καλεσμένοι όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Μαρκοπούλου και του Πόρτο-Ράφτη, από τον σχολικό σύμβουλο, όπου η παρουσία τους είναι υποχρεωτική. Την ημέρα Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012, που είχε αρχικά προγραμματιστεί η σύσκεψη, είναι πιθανόν να λάβει χώρα κινητοποίηση διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών, για τη μεταφορά των μαθητών και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση. Προκειμένου λοιπόν, να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, κρίναμε ορθή τη μετάθεση της σύσκεψής μας για την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13.00 μ.μ., ευελπιστώντας πως θα είναι και η τελευταία αλλαγή. Ζητάμε την κατανόησή σας και παρακαλούμε για την προσέλευσή σας!

Μαρκόπουλο, 17 Οκτωβρίου 2012
ΠΡΟΣ :
Τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Δήμου Μαρκοπούλου
Τους Συλλόγους Διδασκόντων Σχολικών Μονάδων Δήμου Μαρκοπούλου
Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων Δήμου Μαρκοπούλου
Την Ένωση Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου

ΘΕΜΑ : ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Αγαπητοί Γονείς, Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί, Αγαπητοί μαθητές!


Κατά το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για έξαρση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών στον Δήμο μας.
Ειδικά στην παρούσα συγκυρία της βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, πρέπει να υπάρξει άμεση συσπείρωση και παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας και όλων των φορέων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και την προστασία της Νεολαίας μας.
Ο Δήμος Μαρκοπούλου βρίσκεται ήδη σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές και κρατικούς και κοινωνικούς φορείς, που ασχολούνται με διάφορες πτυχές του προβλήματος (Πρόληψη, Θεραπεία, Επανένταξη κλπ.) και συγκεκριμένες δράσεις, έχουν ήδη δρομολογηθεί.
Θεωρούμε όμως, ότι ο σημαντικότερος και ουσιαστικότερος παράγοντας παρέμβασης, είναι οι δυνάμεις της κοινωνίας μας, οι Γονείς, οι Εκπαιδευτικοί, κάθε κοινωνικός και πολιτιστικός φορέας του τόπου μας. Όλοι μαζί, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους κρατικούς φορείς, μπορούμε να απλώσουμε μια ασπίδα προστασίας, πάνω από τα παιδιά μας, μέσα από συντονισμένες δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και πρόληψης.
Για να συζητήσουμε, οργανώσουμε και υλοποιήσουμε την παρέμβαση των κοινωνικών ομάδων, και ιδιαίτερα εκείνων της Σχολικής  Κοινότητας, σας καλούμε σε σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη, 24/10/2012 και ώρα 13.00 μ.μ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι :
  1. Αλληλοενημέρωση για την έκταση και τις μορφές του προβλήματος των ναρκωτικών, στα σχολεία και στην πόλη μας.
  2. Προβληματισμός και προτάσεις για τη δημιουργία ενός πλέγματος δράσεων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση στην πρόσκληση που σας απευθύνουμε και η δημιουργική παρέμβασή σας, είναι πολύτιμη για τα παιδιά μας και την κοινωνία μας.

Με ιδαίτερη εκτίμηση,

η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού,

Μαρία Κιμπιζή