15/10/2012

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΑ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου καλεί τους δημότες, στη «Γιορτή Σταφυλιού», που διοργανώνει την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία του Μαρκοπούλου.

Η διασκέδασή σας είναι εγγυημένη, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στα πλαίσια της εορτής, πλούσιο μουσικο-καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ορχήστρα, καθώς επίσης και να θαυμάσετε το χορευτικό συγκρότημα του Χορευτικού Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», που θα φορέσει τις παραδοσιακές του στολές και θα σας ταξιδεύσει με τις χορευτικές του φιγούρες!

Επιπλέον, θα λάβει χώρα έκθεση προϊόντων σταφυλιού (κρασιά, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, γλυκό σταφύλι, κλπ.) σε ξεχωριστά περίπτερα, από οινοπαραγωγούς και αρτοποιεία του Δήμου μας.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ, θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο, όπου θα εκθέσει διάφορα χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού (από τις κυρίες του ΚΑΠΗ), όπως επίσης και παλιές φωτογραφίες και αντικείμενα, με σκοπό την αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων του τόπου μας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, ενώ τη διοργάνωσή της αναλαμβάνει η Κ.Δ.Ε.Μ.. Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και ο τρόπος με τον οποίο τον αγκάλιασαν οι δημότες, τον καθιέρωσε σε τακτικό ραντεβού με την πόλη και τους ανθρώπους της, σε συνθήκες βιώσιμες, χωρίς αυτοκίνητα.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου απευθύνει κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο υποστηρίζει δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας, που το έχουν πραγματική ανάγκη.