09/10/2012

ΜΑΖΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥΛΙΩΝ 2012 ΣΤΗ ΒΡΑΥΡΩΝΑ

Περισσότερα από διακόσια πενήντα (250) άτομα έδωσαν φέτος το παρόν, στη Γιορτή Πουλιών 2012, που διοργάνωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του Δήμου Μαρκοπούλου, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στον Υγρότοπο Βραυρώνας. Η μαζική παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, αφού μεγάλο μέρος των παρευρισκομένων, ήταν παιδιά!

Φέτος, η Γιορτή Πουλιών περιλάμβανε περιηγήσεις στον Υγρότοπο, με τη συνοδεία έμπειρων μελών της Ορνιθολογικής, περιβαλλοντικά παιχνίδια, υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας, καθώς και απελευθέρωση δύο Γερακίνων, δύο Αετογερακίνων και ενός Πορφυροτσικνιά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.


Ο Δήμος Μαρκοπούλου είναι σταθερός υποστηρικτής των δράσεων της Ορνιθολογικής Εταιρείας, για την προστασία του Υδροβιότοπου της Βραυρώνας και των δεκάδων απειλούμενων ειδών, που φιλοξενούνται στην ορνιθοπανίδα της περιοχής: έχουν καταγραφεί περισσότερα από εκατόν σαράντα (140) είδη, μεταξύ των οποίων περίπου τριάντα (30) προστατευόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, απαντώνται σπάνια είδη φυτών και ζώων, δύο είδη θηλαστικών και τεσσάρων αμφιβίων και ερπετών, καθώς και αξιόλογοι οικότοποι, όπως: υποθαλάσσια λιβάδια Ποσειδώνιας, υγρά λιβάδια, καλαμώνες, θαμνώνες με αλμυρίκια.


Τα πουλιά αποτελούν από τους σημαντικότερους δείκτες ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στο αστικό περιβάλλον. Η εξαφάνιση και η μείωση των πληθυσμών τους, συνδέεται με απειλές που υποβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον.

Η προσπάθεια για τη διατήρηση των πουλιών είναι και αγώνας για τη διατήρηση του περιβάλλοντος συνολικότερα. Γι' αυτό, ένας καλύτερος κόσμος για τα πουλιά, σημαίνει έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας. Ανανεώνουμε για του χρόνου, το ετήσιο ραντεβού μας, στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών.

Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τους τρόπους υποστήριξης, του σημαντικού έργου της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο: www.ornithologiki.gr/page_in.php?tID=1948

Το φωτογραφικό υλικό είναι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.