04/10/2012

Απάντηση στην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής», για τα γεγονότα του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Οκτωβρίου 2012


Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε, η σπουδή που έδειξε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής» κα Παναγιώτα Κατσίκη, που δεν δίστασε, αν και για πρώτη φορά εκλεγείσα δημοτική σύμβουλος, να ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ενός εκ των παλαιότερων δημοτικών συμβούλων, κου Κώστα Αλλαγιάννη, γιατί δήθεν «δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά του».

Θα πρέπει να γνωρίζει η κα Κατσίκη, ότι ο ρόλος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν εξαντλείται στον Κανονισμό Λειτουργίας, αλλά απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς και δεξιότητες, για τη διατήρηση της ισορροπίας και της συνεργασίας των δημοτικών συμβούλων, χωρίς τη χρήση ακραίων μέσων, όπως για παράδειγμα η αποβολή δημοτικών συμβούλων.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας, ο ίδιος ο Πρόεδρος έκανε αλλεπάλληλες εκκλήσεις προς τους Δημοτικούς Συμβούλους και το ακροατήριο, για αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία, ευπρέπεια και παρακάλεσε να μην υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις και  ύβρεις.

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν εξαντλείται σε θεατρινίστικες αποχωρήσεις, για λόγους εντυπωσιασμού του ακροατηρίου, αλλά οφείλει να συμμετέχει στη διεξαγωγή της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι για το οποίο έχει ούτως ή άλλως εκλεγεί.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι δεν είδαμε την κα Κατσίκη, να αντιμετωπίζει με τον ίδιο ζήλο, τις επιθέσεις ακραίων στοιχείων, στη θυελλώδη συνεδρίαση με θέμα το Αποτεφρωτήριο. Προφανώς, για το λόγο, ότι η παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής», είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία κλίματος πόλωσης, για το συγκεκριμένο θέμα.

Η κα Κατσίκη θα πρέπει πρώτα να μελετήσει ενδελεχώς τον Κανονισμό Λειτουργίας και μετά να προχωρήσει σε υποδείξεις προς τον Πρόεδρο και συνάδελφό της, κ. Κώστα Αλλαγιάννη. Όπως και στο παρελθόν, για άλλο ζήτημα, η κα Κατσίκη πιάστηκε «αδιάβαστη», καθώς δήλωσε, κατά την αποχώρησή της από τη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να ακυρωθεί, καθώς δεν υπάρχει απαρτία, για να λάβει την απάντηση, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η απαρτία εξακριβώνεται κατά την έναρξη της συνεδρίασης και συνεχίζει να υφίσταται, μέχρι το πέρας αυτής, ανεξάρτητα αν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αποχωρήσει.

Η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν δεσμευτεί για την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μια εποχή, κατά την οποία η πίεση που υφίσταται η κοινωνία, την εξωθεί συχνά σε ακραίες συμπεριφορές. Ελπίζουμε για το ίδιο να δεσμευτούν και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις. Ο Δήμος Μαρκοπούλου, διαθέτει υψηλό πολιτικό πολιτισμό και θα πρέπει να τον διαφυλάξει με οποιοδήποτε κόστος.