14/09/2012

Η υπονόμευση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (ΚΔΕΜ), από τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Ελπίδας»


Δεν είναι η πρώτη φορά, που η δημοτική παράταξη «Δύναμη Ελπίδας» του κου Γιώργου Αδάμου, επιχειρεί να υπονομεύσει το έργο της Δημοτικής Αρχής, αλλά και όποια θετική προσπάθεια γίνεται για το νοικοκύρεμα του Δήμου Μαρκοπούλου και την αξιοποίηση της περιουσίας του, προσδοκώντας σε φτηνά πολιτικά οφέλη και αδιαφορώντας για το κόστος των πράξεων τους.

Σήμερα, στόχος έγινε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (ΚΔΕΜ) και η διαχείριση της Πλαζ Αυλακίου.

Είναι πλέον γνωστό, ότι στα δύο χρόνια διαχείρισης της ΚΔΕΜ και λειτουργίας της Πλαζ Αυλακίου από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η Επιχείρηση πέρασε από την απαξίωση, τη διαφθορά (η γνωστή υπόθεση με τα πλαστά τιμολόγια ανύπαρκτου φυσικού προσώπου) και την υπερχρέωση, στην κερδοφορία.

Θυμίζουμε, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή παρέλαβε την ΚΔΕΜ, στις 31 Δεκεμβρίου του 2010, με ταμειακό υπόλοιπο ενενήντα οκτώ χιλιάδες (98.000) Ευρώ και υποχρεώσεις (οφειλές και πρόστιμα), πεντακόσιες έντεκα χιλιάδες (511.000) Ευρώ. Το 2011 η Πλαζ Αυλακίου είχε έσοδα επτακόσιες ογδόντα χιλιάδες (780.000) Ευρώ, με τα οποία τακτοποιήθηκαν διετείς υποχρεώσεις, αφήνοντας ταμειακό υπόλοιπο διακόσιες σαράντα χιλιάδες (240.000) Ευρώ. Για το 2012, έχουμε μέχρι στιγμής, αύξηση των εσόδων, σε σχέση με το 2011, κατά 15% περίπου!

Για τη λειτουργία της Πλάζ Αυλακίου, η ΚΔΕΜ προχώρησε στην έγκριση επαγγελματικών δαπανών για την παροχή υπηρεσιών και την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων, κάτι το οποίο είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία της Επιχείρησης. Το ίδιο συνέβη και την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (2011).

Χωρίς αυτές, η Πλάζ θα ήταν κλειστή τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς η Κεντρική Διοίκηση δεν ενέκρινε καμία εποχική πρόσληψη, για το μισό περίπου του 2011 και για όλο το 2012. Η ΚΔΕΜ ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών, στις 16 Μαρτίου του 2012, την έγκριση προσλήψεων προσωπικού για τη λειτουργία της Πλαζ Αυλακίου, το οποίο και απορρίφθηκε. Επανήλθε δε, με νέο αίτημα προς το εν λόγω Υπουργείο, στις 18 Ιουλίου του 2012, για το οποίο …δεν έχουμε ακόμα λάβει απάντηση!

Είναι προφανές, ότι στη περίπτωση που η ΚΔΕΜ δεν είχε προχωρήσει στην έγκριση των εν λόγω επαγγελματικών δαπανών, το αποτέλεσμα θα ήταν, μια τεράστια οικονομική ζημιά -άνω του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (1.500.000) Ευρώ- για την Επιχείρηση και τον Δήμο Μαρκοπούλου.

Δεν γνωρίζουμε, αν αυτή είναι η επιθυμία του κου Αδάμου και των συνοδοιπόρων του. Γνωρίζουμε όμως, ότι αυτή είναι η επιθυμία διάφορων επιθετικών ιδιωτικών συμφερόντων, που με τη βοήθεια δημοσιογραφικών κύκλων, έχουν επιχειρήσει την αρπαγή της λειτουργίας της Πλαζ από τον Δήμο Μαρκοπούλου!                  

Ο κος Αδάμος γνωρίζει πολύ καλά, ότι τα κριτήρια βάσει των οποίων εγκρίθηκαν οι εν λόγω επαγγελματικές δαπάνες, είναι η εμπειρία που διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών, έχουν απασχοληθεί στους συγκεκριμένους τομείς για αρκετά χρόνια, κάτι που φυσικά αποδεικνύει, ότι δεν επιλέχτηκαν, λόγω κάποιας σχέσης τους με τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Η εμμονή του κου Αδάμου, να στοχοποιεί διαρκώς εποχικούς εργαζομένους του Δήμου Μαρκοπούλου και της ΚΔΕΜ, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει!

Επίσης, ο κος Αδάμος ψεύδεται για το ότι δεν ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΚΔΕΜ κο Άγγελο Ρούσση, σχετικά με την πρόθεση της διοίκησης, να προχωρήσει η επιχείρηση στην εκ νέου έγκριση επαγγελματικών δαπανών, για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα, έως το τέλος της τρέχουσας περιόδου.  Στη συνεδρίαση της 13ης Ιουλίου 2012, ενημερώθηκε για το εν λόγω ζήτημα, αλλά αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες και παραμέτρους.         

Όσον αφορά την κάλυψη όσων παρέχουν υπηρεσίες με επαγγελματική δαπάνη, η ΚΔΕΜ έχει φροντίσει για την ασφάλισή τους σε ιδιωτική εταιρία, κάτι που επίσης γνωρίζει ο κος Αδάμος. Επίσης, για πρώτη φορά, η ΚΔΕΜ προχώρησε και στην ασφαλιστική κάλυψη, τόσο των λουομένων, όσο και των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της Πλαζ Αυλακίου.  

Πάντως η αλήθεια είναι, ότι δεν εκπλησσόμαστε από την στάση τους. Το ίδιο επιχείρησαν και με την επιτυχημένη προσπάθεια του Δήμου Μαρκοπούλου, να εισπράξει το ποσό των τριών εκατομμυρίων (3.000.000) Ευρώ, από οφειλές λατομικών τελών. Ευτυχώς, ούτε και εκεί τα κατάφεραν!       

Τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η ΚΔΕΜ, θα συνεχίσουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, για το νοικοκύρεμα του Δήμου Μαρκοπούλου, την αξιοποίηση της περιουσίας του, με τελικό στόχο την έξοδο από το καθεστώς αναγκαστικής οικονομικής εξυγίανσης, που έχει επιβληθεί από την Κεντρική Διοίκηση. Μόνο τότε, θα μπορέσει να «ανασάνει» πραγματικά ο Δήμος μας, αλλά και να προχωρήσει σε σημαντικά έργα υποδομής, που για την ώρα μας απαγορεύει το εν λόγω καθεστώς.

Οι δημότες θα πρέπει να είναι σίγουροι, ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα εγκαταλειφθεί, επειδή έτσι επιθυμούν ύπουλα ιδιωτικά συμφέροντα και οι μικροπολιτικές επιδιώξεις του κου Αδάμου, που δυστυχώς στην παρούσα φάση τείνουν να ταυτιστούν!