18/09/2012

Εξαιρετική η ανταπόκριση των πολιτών, στη δράση του Δήμου Μαρκοπούλου, «Συλλογή Σχολικών Ειδών»


Εξαιρετική ήταν η ανταπόκριση δημοτών και κατοίκων της περιοχής, στο κάλεσμα που απεύθυνε ο Δήμος Μαρκοπούλου, για τη συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιραστούν σε οικογένειες συμπολιτών μας, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.     

Πάνω από εκατό (100) σχολικές τσάντες και οχτακόσια πενήντα (850) τετράδια, αλλά και πάνω από χίλια πεντακόσια (1500) σχολικά είδη, όπως μολύβια, στυλό, κασετίνες, κτλ., συγκεντρώθηκαν, στη δράση που διοργάνωσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει, στη μεγάλη δωρεά, σε ολοκαίνουργιες σχολικές τσάντες, του Βιβλιοπωλείου «Γνώση», που εδράζεται επί της οδού Ερμού 24Α, στο Μαρκόπουλο. 

Τη εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, εγκαινιάζοντας (με μια σημαντική οικονομική δωρεά) την απαρχή μιας διαρκούς συνεργασίας της Μητρόπολης και των τοπικών Ενοριών, με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σύγχρονης φτώχειας.        

Ο Δήμος Μαρκοπούλου οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο εν λόγω κάλεσμα, αλλά και στους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου και στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου μας, που φρόντισαν για την άρτια διοργάνωση της δράσης.

Ο τόπος μας αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, ότι διαθέτει «περίσσευμα» αλληλεγγύης και κοινωνικής συνείδησης!