27/09/2012

Εκστρατεία περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Πάρε Μέρος και Καθάρισες» στη Βραυρώνα


Σε συνέχεια της άκρως επιτυχημένης περιβαλλοντικής δράσης τον περασμένο Μάϊο στη Βραυρώνα, κατά την οποία απομακρύνθηκε σχεδόν ένας (1) τόνος σκουπιδιών και ανακυκλώσιμων υλικών, ο Δήμος Μαρκοπούλου και ο Μεσογειακός Σύνδεσμος για την Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών (MEDASSET), επανέρχονται με μια νέα δράση, στο πλαίσιο της εκστρατείας περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Πάρε Μέρος και Καθάρισες», την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10 το πρωί, στον Υγρότοπο Βραυρώνας.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, που έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία και έντονη δραστηριότητα σε περιβαλλοντικά θέματα, επιλέχθηκε ανάμεσα σε επτά (7) περιοχές της χώρας, όπου θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα η εν λόγω δράση.

Σκοπός της εκστρατείας είναι η διάδοση του μηνύματος για την προστασία των ακτών και των παράκτιων οικοσυστημάτων.

Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για τις επιπτώσεις των απορριμμάτων στην θαλάσσια ζωή και η ενίσχυση του εθελοντισμού στην πράξη.

Σύμμαχοι στην προσπάθειά μας είναι εθελοντές της μαθητικής κοινότητας, σύλλογοι και ομάδες, Δήμοι και φορείς αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας στις κατά τόπους κοινωνίες.

Το MEDASSET είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), που ιδρύθηκε το 1988, με στόχο την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς, με επιστημονικές μελέτες, για περισσότερες από 7.800 χλμ. Μεσογειακές ακτές, όπως και πολύτιμων επιστημονικών στοιχείων, που δημοσιοποίησαν για πρώτη φορά, για τις θαλάσσιες χελώνες της Μεσογείου, καθιστώντας την προστασία τους πιο εφικτή.

Στο πλαίσιο του φετινού Ευρωπαϊκού έτους Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών, ενθαρρύνουμε την ενεργό συμμετοχή εθελοντών κάθε ηλικίας, ως συνοδούς των μαθητών. Σκοπός μας είναι η ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής όλων των πολιτών, γιατί το περιβάλλον μας χρειάζεται όλους, από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και να μετατρέψουμε μικρές, αλλά αποτελεσματικές ενέργειες και σωστές συνήθειες, σε γιγαντιαίο όφελος, για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.