27/09/2012

Η Περιφέρεια Αττικής δικαιώνει τον Δήμο Μαρκοπούλου, για την καταγγελία του σχετικά με την παράνομη διάθεση λυμάτων από τον Ιππόδρομο!


Έλεγχο της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων της εγκατάστασης του Ιπποδρόμου Αθηνών και σε περίπτωση μη τήρησης αυτών, επιβολή των νομίμων, ζητά με έγγραφό της, η Περιφέρεια Αττικής, από τοΥπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Ανατολικής Αττικής, μετά από την καταγγελία του Δήμου Μαρκοπούλου, στις 18-7-2012, για νέο κρούσμα παράνομης διάθεσης λυμάτων, από τις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου Αθηνών!

Κατά την αυτοψία της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, στο χώρο γύρο από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και του Ιπποδρόμου Αθηνών, διαπιστώθηκαν τα εξής:

1.  Ροή υδάτων στη συνέχεια του ρέματος Μαλέξι, τα οποία εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και Ιπποδρόμου Αθηνών.
2.  Δημιουργία ανθυγιεινής κατάστασης, λόγω ανάπτυξης διαφόρων εντόμων, από στασιμότητες στην κοίτη του ρέματος.
3.  Στεγνό το ρέμα, πριν μπει στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου.
4.  Πρόβλημα στη ροή των υδάτων, από φερτά υλικά στο ρέμα.
5.  Μικρή ροή υδάτων σε τσιμεντένιο αυλάκι, περιμετρικά των εγκαταστάσεων, τα οποία καταλήγουν στη συνέχεια του ρέματος Μαλέξι.

Με το παραπάνω έγγραφό της, η Περιφέρεια Αττικής, καλεί επίσης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π. Ε. Αν. Αττικής, να μεριμνήσει για τη διευθέτηση των ρεμάτων Αγ. Γεωργίου και Μαλέξι.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου δικαιώνεται για τις πρωτοβουλίες του, στην προστασία, τόσο της δημόσιας υγείας και των δημοτών του, όσο και του περιβάλλοντος και δηλώνει ενεργά το παρόν στις εξελίξεις επί του θέματος, μέχρι την οριστική επαναφορά της νομιμότητας.