30/08/2012

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΤΑ

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στην ιστορία των αιρετών των Ο.Τ.Α. Α΄βαθμού, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 29 Αυγούστου, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) και τη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων και οργανώσεων.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου είχε δυναμική παρουσία στην ιστορική αυτή συγκέντρωση, με παρουσία του ίδιου του Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, των Αντιδημάρχων της πόλης, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δεκάδων εργαζομένων στον Δήμο και απλών δημοτών, οι οποίοι έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν, στην κρίσιμη αυτή στιγμή, για την ύπαρξη και λειτουργία του ίδιου του Αυτοδιοικητικού Θεσμού.

Μαζικά, Δήμαρχοι, στελέχη και εργαζόμενοι από όλους τους Δήμους της Αττικής, κατάφεραν όχι μόνο να ακουστεί η φωνή τους στην κεντρική κυβέρνηση και σε όλη τη χώρα, ενάντια στην οικονομική απαξίωση των Δήμων, υπερασπιζόμενοι το Κοινωνικό Κράτος, αλλά να αποδείξουν επίσης, ότι τα κοινά προβλήματα, απαιτούν κοινό αγώνα.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι έτοιμος, όποτε αυτό κι αν χρειαστεί, να διεκδικήσει με κάθε τρόπο και σύσσωμος με το υπό διαμόρφωση παναττικό κίνημα, το μέλλον των πόλεων και των παιδιών μας!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα παραμείνει κλειστός και την Πέμπτη 30 Αυγούστου, ημέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.