17/08/2012

Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ


Ο Δήμος Μαρκοπούλου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης, με τη λειτουργία του Δημοτικού Πολυχώρου Πολιτισμού στο Πόρτο Ράφτη.

Ο υπό ίδρυση νέος δημοτικός χώρος, αφορά κτήριο εκατό (100) τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, επί της λεωφόρου Πόρτο Ράφτη (κοντά στον κόμβο του «Γέγου»), με δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης ΑμεΑ και στάθμευσης οχημάτων.

Καλύπτοντας όλα τα κριτήρια της Διακήρυξης Δημοπρασίας Μίσθωσης, επιλέχθηκε έπειτα από φανερή μειοδοτική δημοπρασία και η μίσθωσή του εγκρίθηκε, με τη σχετική ομόφωνη απόφαση 99/2012 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαρκοπούλου, στις 31-07-2012, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους δημότες, προς υλοποίηση προγραμμάτων γυμναστικής, ζωγραφικής, χορού κλπ.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου επιθυμεί να αξιοποιηθεί άμεσα και στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, ο νέος Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού και για το λόγο αυτό, καλεί όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, να απευθυνθούν άμεσα στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Μαρία Κιμπιζή (τηλ. 2299 0 71706 & 2299 0 85095, email: kimbizi@markopoulo.gr), τόσο για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις διαδικασίες χρήσης του χώρου, όσο και για την υποβολή προτάσεων, για την καλύτερη διαμόρφωση και αξιοποίησή του, προς όφελος των δημοτών.

Μετά την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του Δημοτικού Υποκαταστήματος Πόρτο Ράφτη, την άκρως επιτυχημένη λειτουργία του ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη και την πλούσια κοινωνική, επιμορφωτική και πολιτιστική του δράση, τις διαρκείς παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο, την ανακαίνιση της παιδικής χαράς Αυλακίου, την ανανέωση της Δημοτικής Πλαζ Αυλακίου, με τη διατήρηση των περσινών μειωμένων τιμών εισόδου και τη συνεχιζόμενη και φέτος, βράβευσή της με τη Γαλάζια Σημαία, ο Δήμος Μαρκοπούλου προχωράει στην υλοποίηση, μιας ακόμα δέσμευσης προς τους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη, πάντοτε με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και των παρερχομένων υπηρεσιών.    

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση των εγκαινίων, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, θα γίνουν γνωστές με νεότερη ανακοίνωση.