14/08/2012

Συνεργασία «Εθελοντών του Κόσμου» με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου


Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Εθελοντές του Κόσμου», για την ουσιαστική, σταθερή και διαρκή βοήθεια και υποστήριξη, που προσφέρει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου.

Με πρωτοβουλία των «Εθελοντών του Κόσμου» παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είδη καινούργιου αθλητικού ρουχισμού (586 κομμάτια) της εταιρείας X-TREME STORES, για τις ανάγκες εβδομήντα (70) οικογενειών, που εξυπηρετούνται από την εν λόγω Υπηρεσία και που έχουν πληγεί από την πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Οι «Εθελοντές του Κόσμου» έχουν επιλέξει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, γιατί θεωρούν πολύ σημαντικό το ρόλο του στην αντιμετώπιση της διαρκώς επεκτεινόμενης φτώχιας, αλλά και γιατί το έργο του συμβάλλει στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και τη συλλογικής δράσης των μελών της τοπικής κοινωνίας, που είναι και προτεραιότητα των ίδιων των «Εθελοντών του Κόσμου».             

Οι «Εθελοντές του Κόσμου είναι μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης, που στηρίζεται αμιγώς στις συνδρομές και προσφορές των μελών της και δεν επιδοτείται (και άρα, δεν ελέγχεται) από κανέναν διεθνή, κρατικό ή ιδιωτικό φορέα, λειτουργώντας μακριά από την παρωχημένη (αλλά δυστυχώς παγιωμένη) έννοια της «περιφρονητικής» φιλανθρωπίας.

Η επιλογή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου από τους «Εθελοντές του Κόσμου» είναι τιμή για τον τόπο μας. Αν τελικά μια τοπική κοινωνία κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πιο ευάλωτα μέλη της, τότε το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη απέδειξαν ότι διαθέτουν ένα ισχυρό και αναγνωρίσιμο κοινωνικό κεφάλαιο.